Wieprzowina z jabłkami i słodkimi ziemniakami

Wieprzowina z jabłkami i słodkimi ziemniakami to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 24% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera około 25g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 289 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony kardamon, polędwiczki wieprzowe, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłka jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 67%. Ten wynik jest całkiem dobry. Podobne przepisy obejmują Pieczona wieprzowina z jabłkami i słodkimi ziemniakami, Polędwiczka wieprzowa Crock Pot z jabłkami i słodkimi ziemniakami, oraz Kotlety schabowe duszone ze słodkimi ziemniakami i jabłkami.
Instrukcje
W małej misce połączyć sól, cynamon, kardamon i pieprz.
Umieść słodkie ziemniaki w dużej misce.
Posypać 1 łyżeczką mieszanki przypraw i 3 łyżeczkami oleju; wrzucić do powłoki.
Ułóż ziemniaki w jednej warstwie w 15-calowym. x 10 po. x 1-in. patelnia pokryta sprayem kuchennym.
Piec bez przykrycia w temperaturze 425° przez 10 minut.
Pozostałą oliwę przetrzeć na wieprzowinę; przetrzeć pozostałą mieszanką przypraw.
Umieść na słodkich ziemniakach.
Pokrój każde jabłko na osiem klinów. obróć wieprzowinę; ułóż jabłka wokół mięsa.
Piec 15 minut dłużej lub aż termometr mięsa odczyta 160°.