Wieprzowina wolno gotowana i czerwona kapusta
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj wolno gotowaną wieprzowinę i czerwoną kapustę. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.31 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 558 kalorii. 42 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Mieszanka wina, kapusty, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 98%, co jest niesamowite. Spróbuj Duszona wieprzowina i czerwona kapusta w powolnej kuchence, Wolno gotująca niemiecka czerwona kapusta i żeberka wieprzowe, oraz Wieprzowina wolno gotowana ze słodko-kwaśną czerwoną kapustą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik do 160C / wentylator 140C / Gaz
Wieprzowinę pokroić w grube plastry o grubości około 3 cm. Grubo zmiażdżyć ziarna pieprzu i posypać wieprzowiną wraz z tymiankiem i odrobiną soli i pieprzu.
W dużej ognioodpornej zapiekance rozgrzać 2 łyżki oleju, następnie dodać cebulę i smażyć, aż lekko się rumią.
Dodać kapustę i dobrze wymieszać, następnie dodać jabłka i wino i gotować, aż kapusta zacznie zmiękać. Na koniec dodać kasztany, 1 łyżkę galaretki, sól i pieprz, i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
W międzyczasie na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju, dodać wieprzowinę i smażyć z obu stron, aż się zarumienią, a następnie wymieszać pozostałe łyżki galaretki. Gotować przez kilka minut, aż wieprzowina jest głęboko rumiane i błyszczące. Ułóż wieprzowinę na kapuście.
Na patelnię wlać trochę wrzącej wody, dobrze wymieszać, aby podnieść wszystkie soki z patelni, a następnie zalać wieprzowiną.
Przykryć patelnię szczelnie, następnie gotować w piekarniku przez 1-1 godzin, aż wieprzowina będzie bardzo miękka.