Wieprzowina w sosie z Cidru
Need a dairy free side dish? Wieprzowina z sosem z jabłecznika może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 449 kalorii, 11g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, tymianek, ocet jabłkowy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Slow Cooker Cider Pulled Pork with cider Barbecue Sauce, Kotlety wieprzowe z sosem z patelni, oraz Kotlety Wieprzowe W Sosie Jabłkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 F. ugotuj kuskus zgodnie z pakietem directions.In mały rondel, doprowadzić suszone śliwki, cydr, ocet, i tymianek do wrzenia. Obniżyć ciepło do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 8 protokół.Tymczasem rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Doprawić wieprzowinę solą i pieprzem. Podsmaż wieprzowinę, obracając raz, aż rumiane, ale nie gotowane przez, o 1 minutę na stronę.
Przenieść do bezpiecznego piekarnika naczynia do pieczenia, umieścić w piekarniku, i piec, aż nie ma śladu różowy pozostaje, o 10 protokół.Powrót patelni na średnim ogniu, dodać cebulę, i gotować, aż zmiękną, o 6 protokół.
Dodać czosnek i gotować przez 2 minuty więcej.
Dodać mieszankę cydru i gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty więcej. Sos na patelni polać wieprzowiną i podawać z kuskusem.Wskazówka: aby zapobiec przywieraniu śliwek i innych lepkich potraw do noża podczas siekania, zwilż papierowy ręcznik olejem roślinnym i często wytrzyj nim ostrze.