Wieprzowina w sosie pomarańczowym dla 2 osób
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na sosy, więc wypróbuj Wieprzowinę w sosie pomarańczowym dla 2. Ten przepis jest dla 2 osób i kosztuje 1,66 USD za porcję. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bez nabiału ma 763 kalorie , 31 g białka i 20 g tłuszczu na porcję. Mieszanka ryżu, skrobi kukurydzianej, lekko zmielonych orzechów nerkowca i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 68% , to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Sałatka z awokado i pomarańczy z dressingiem pomarańczowo-imbirowym , Orange Rava Kesari - pomarańczowa halwa z semoliny - Navratri Naivedyam i Zhoug Sauce (znany również jako Schug Sauce) - pikantny bliskowschodni sos kolendrowy .
Instrukcje
Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie w małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą, cukier, imbir i skórkę pomarańczową. Wymieszaj z sokiem pomarańczowym i sosem sojowym, aż do uzyskania gładkiej konsystencji; odstaw.
Na dużej patelni lub woku podsmaż seler, marchewki i orzechy nerkowca na oleju, aż warzywa będą chrupiąco-miękkie. Wymieszaj mieszankę mąki kukurydzianej i dodaj do patelni. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 1 minutę lub do zgęstnienia.
Dodaj wieprzowinę i podgrzej.
Podawać z ryżem. Na wierzchu umieścić makaron i cebulę.