Wieprzowina w sosie Curry Penang
Wieprzowina w sosie Curry Penang może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 420 kalorii, 17g białka, oraz 37 g tłuszczu. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz łopatkę wieprzową, sos rybny, pastę curry penang i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Niewiele osób lubi ten sos. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Penang Curry Mee, Pasta Curry Penang, oraz Zupa Penang Curry z kurczakiem i kapustą.
Instrukcje
Aby utworzyć SOS: otworzyć puszkę mleka kokosowego i odtłuścić wierzchnią warstwę gęstej śmietany, o wartości 4 łyżki stołowe. Wymieszaj pozostałe mleko, aby ponownie uformować krem kokosowy.
Wlać olej do dużej, nieprzywierającej pokrywki i ustawić na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, ale nie palenie, dodać krem kokosowy i pasty curry. Wymieszać pastę wokół, aż będzie lekko rumiane i olej oddzielił się od kokosa w śmietanie. Właśnie złamałeś kokosa. Teraz dodaj 6 liści limonki i wymieszaj kilka razy.
Dodaj resztę przypraw: mleko kokosowe, około 1/2 szklanki wody, aby rozrzedzić mieszaninę, sos rybny, a następnie cukier. Możesz dodać więcej lub mniej wody, w zależności od preferencji dotyczących konsystencji. Wymieszać i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Dodaj kostki wieprzowiny i delikatnie gotuj na wolnym ogniu przez 40 do 50 minut, aż wieprzowina będzie miękka, a sos zmniejszy się o dwie trzecie do połowy pierwotnej objętości.
Dekoruj resztą liści wapna kaffir.
Podawać natychmiast z ryżem. Resztki dobrze podgrzać, dusić delikatnie przez kilka minut, aby ponownie ogrzać wieprzowinę.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które możesz spróbować, jest mieszanka Essay Chenin Blanc. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Esej Chenin Blanc Blend]()
Esej Chenin Blanc Blend
Stare, krzewiaste wino chenin blanc zostało użyte jako kotwica tego wina i nadaje mu intensywną owocowość i orzeźwiającą kwasowość. Viognier dodaje kwiatowe i pikantne nuty i miękkie, atrakcyjne bogactwo podniebienia. Doskonały do grillowanych owoców morza i kurczaka.