Wieprzowina w sosie Adobo
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny SOS? Wieprzowina w sosie Adobo może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 643 kalorie, 74g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 4,08 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, ocet sherry, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Adobo wieprzowe z sosem wątróbkowym, Tradycyjne ADOBO (wieprzowina w occie i sosie sojowym), oraz Jak gotować: Adobo wieprzowe z sosem wątrobowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W maszynce, puree czosnek, papryka, kminek, oregano i 1/3 szklanki octu, aż będzie gładka.
Dodaj pozostały 1 szklankę octu; proces aż do wymieszania.
Rozgrzać 1/3 szklanki oliwy z oliwek w dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance. Przyprawić łopatkę wieprzową solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, okazjonalnie obracając się, aż do zarumienienia, o 13 protokół.
Przełożyć wieprzowinę na talerz.
Dodać pozostałe 2/3 szklanki oliwy z oliwek i podgrzać do połysku. Żeberka doprawić solą i pieprzem, a połowę z nich dodać do zapiekanki w jednej warstwie. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż rumiane, o 10 protokół.
Dodaj je do wieprzowiny i brąz Pozostałe żeberka. Nie wylać oleju.
Całość mięsa odstawić do zapiekanki i doprawić solą i pieprzem.
Dodać mieszaninę octu i tyle wody, aby pokryć mięso i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanym ogniu, aż bardzo miękkie, 45 do 50 minut.
Przełożyć na talerz i podawać.