Wieprzowina Tandoori na grillu
Wieprzowina Tandoori na grillu na świeżym powietrzu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 398 kalorii, 27g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka mielonej kozieradki, mielony kminek, kawałki imbiru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tandoori Pieczona Polędwica Wieprzowa, Tandoori-Kotlety Wieprzowe Przyprawione Pomarańczą, oraz Tandoori-kotlety wieprzowe przyprawione pomarańczą.
Instrukcje
Zanurz 8 drewnianych szaszłyków w wodzie przez noc.
Aby zrobić marynatę, połączyć wszystkie składniki w niereaktywnej misce.
Pokroić wieprzowinę w 1-calową kostkę.
Dodać wieprzowinę do marynaty, wrzucić do herbu i przechowywać w lodówce przez co najmniej 3 godziny.
Ustaw zewnętrzny grill do bezpośredniego gotowania na dużym ogniu. Nawlecz wieprzowinę na szaszłyki (użyj rękawiczek, aby uniknąć zabarwienia rąk)i gotuj na grillu przez 5 minut z każdej strony lub do ugotowania. Rozgrzej chleb naan krótko na grillu i podawaj z wieprzowiną tandoori, jogurtem i ogórkiem.
Kozieradka, Indyjska pasta chile i olej musztardowy są dostępne w indyjskich sklepach spożywczych lub na dużych rynkach azjatyckich.
From My Grill: Outdoor Cooking Australian Style by Pete Evans. Copyright © 2009 Peter Evans; photography copyright © 2009 Anson Smart. Po raz pierwszy wydana w 2009 przez Murdoch Books Australia; po raz pierwszy wydana w Stanach Zjednoczonych w 2011 przez Weldon Owen, oddział Bonnier.