Wieprzowina słodko-kwaśna
Słodko-kwaśna wieprzowina może być tylko Chiński przepis, którego szukasz. Na 3,02 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 341 kalorii, 26g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, sól koszerną, ketchup i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wieprzowina słodko-kwaśna, Wieprzowina słodko-kwaśna, oraz Wieprzowina Słodko-Kwaśna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do miski wrzucić wieprzowinę z 1/2 łyżki octu i szczyptą soli.
Wymieszać pozostałe 2 łyżki octu, sos sojowy, skrobia kukurydziana, ketchup, 3 łyżki cukru, 1/3 szklanki wody i 1/2 łyżeczki soli w innej misce.
Podgrzać 2 łyżki oleju z orzeszków ziemnych na dużej patelni lub wok na dużym ogniu.
Dodać wieprzowinę i powoli mieszać, aż okaże się głównie nieprzezroczyste, o 2 protokół.
Wyjąć wieprzowinę łyżką szczelinową i przenieść na talerz. Wyrzucić olej i wytrzeć patelnię.
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju z orzeszków ziemnych na patelni, a następnie smażyć czosnek ze szczyptą soli i cukru, 15 sekund.
Dodać marchewki i szalotki i smażyć, aż chrupiące-miękkie, 2 protokół. (
Dodaj trochę wody, jeśli czosnek zaczyna przyklejać się do patelni.)
Dodać wieprzowinę, groszek śnieżny i sos sojowy mieszaniny; mieszać, aż wieprzowina jest gotowane przez i sos jest zagęszczony, o 3 protokół.
Zdjęcia Antonis Achilleos