Wieprzowina smażona z imbirem
Stir-Fry wieprzowina z imbirem może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoją kolekcję przystawek. Ten przepis służy 2 i kosztuje 75 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 306 kalorii, 10g białka, oraz 28g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka oleju sezamowego, zielona cebula, wieprzowina, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Low-Fodmap Veggie Stir Fry with wasabi-Ginger Sauce, Stek Sezamowy Stir Fry, oraz Kurczak z brokułami Stir-Fry.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni lub woku na średnim ogniu. Imbir smażyć na rozgrzanym oleju, aż będzie pachnący, następnie dodać wieprzowinę, sos sojowy, ciemny sos sojowy, sól i cukier. Gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 10 minut.
Wymieszać z olejem sezamowym, zieloną cebulą i winem ryżowym. Dusić, aż wieprzowina będzie miękka.