Wieprzowina smażona z długą fasolą

Wieprzowina smażona z długą fasolą
Smażona wieprzowina z długą fasolą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 356 kalorii, 32G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na 4,36 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz Azjatycki sos rybny, korzeń kolendry, długą fasolę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Smażona chińska fasola długa, Pikantna smażona chińska długa fasola z orzeszkami ziemnymi, oraz Chińska smażona wieprzowina i soja.

Instrukcje

1
Mielenie 1 łyżka trawy cytrynowej z końca korzenia. Zmieloną trawę cytrynową i pozostałe składniki pasty umieścić w moździerzu i energicznie ubić na gładką pastę za pomocą tłuczku (większość nasion chile należy zmiażdżyć), 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
Papryka ChiliPapryka Chili
Mięso MieloneMięso Mielone
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
1
Fasolę ugotować w średnim rondlu z wrzącej osolonej wody (1 łyżeczka soli na 2 litry wody), odkrytą, aż będzie krucho-miękka, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Odcedzić i przenieść do miski z zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Spuścić ponownie.
4
Wieprzowinę osuszyć, następnie pokroić w poprzek ziarna na grube plastry (około 2 na 1 cal).
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
WieprzowinaWieprzowina
5
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni na dużym ogniu, aż się połyska, a następnie gotować pastę przyprawową, stale mieszając, aż pachnący, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać wieprzowinę, podrzucając do płaszcza, a następnie rozprowadzić na patelni i brązowy, obracając od czasu do czasu (aby utrzymać pastę przed spaleniem), o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać sos rybny, cukier palmowy, i fasola i gotować, podrzucając, aż wieprzowina jest po prostu gotowane przez i fasola są gorące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Cukier PalmowyCukier Palmowy
FasolaFasola
WieprzowinaWieprzowina
8
Zdjąć z ognia i wrzucić liśćmi limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LimonkiLiście Limonki
1
&149; jeśli używasz suszonych krewetek, zmiel na proszek w elektrycznym młynku do kawy / przypraw lub użyj zaprawy i tłuczku.&149; pastę przyprawową można przygotować wcześniej i schłodzić, przykryć, do 1 tygodnia lub zamrozić 1 miesiąc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki SuszoneKrewetki Suszone
PrzyprawyPrzyprawy
KawaKawa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki

Składniki

12 łyżeczki czosnku w proszkuAzjatycki sos rybnyAzjatycki sos rybny5pieprz czarnypieprz czarny3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.łopatka wieprzowa bez kościłopatka wieprzowa bez kości1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomielony Korzeń kolendry lub łodygamielony Korzeń kolendry lub łodyga1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogalangal mielony obrany (świeży lub rozmrożony mrożony)galangal mielony obrany (świeży lub rozmrożony mrożony)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.fasola długa lub fasola szparagowa, pokrojona na 1-calowe kawałkifasola długa lub fasola szparagowa, pokrojona na 1-calowe kawałki31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejLiście limonki Kaffir (świeże lub rozmrożone mrożone; po 2 sekcje), żeberka odrzucone i liście mieloneLiście limonki Kaffir (świeże lub rozmrożone mrożone; po 2 sekcje), żeberka odrzucone i liście mielone1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1łodygaświeża trawa cytrynowa, koniec korzenia przycięty i 1 lub 2 zewnętrzne warstwy odrzuconeświeża trawa cytrynowa, koniec korzenia przycięty i 1 lub 2 zewnętrzne warstwy odrzucone12 łyżeczki czosnku w proszkupakowany starty cukier palmowy lub jasnobrązowy cukierpakowany starty cukier palmowy lub jasnobrązowy cukier1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomielona Skórka z limonki Kaffir lub zwykła Skórka z limonkimielona Skórka z limonki Kaffir lub zwykła Skórka z limonki33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamielona szalotkamielona szalotka23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calakrewetki w proszku lub 1 1/2 łyżki suszone obrane krewetki (patrz uwaga kucharzy, poniżej)krewetki w proszku lub 1 1/2 łyżki suszone obrane krewetki (patrz uwaga kucharzy, poniżej)1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoTajska pasta krewetkowaTajska pasta krewetkowa6calesuszone gorące Tajskie chiles, w tym nasionasuszone gorące Tajskie chiles, w tym nasiona33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaolej z orzeszków ziemnych lub roślinnyolej z orzeszków ziemnych lub roślinny
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia15
Magazyn