Wieprzowina Po Jukatańsku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj wieprzowiny w stylu Jukatańskim. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.67 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 61g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 486 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka laski cynamonu, chili w proszku, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć laskę cynamonu, można śledzić to danie główne z Lody cynamonowe z cynamonowymi chipsami jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Wieprzowina duszona na Jukatanie, Kotlety Wieprzowe Po Jukatańsku, oraz Grillowane Kotlety Wieprzowe Po Jukatańsku.
Instrukcje
Za pomocą małego, ostrego noża, zrobić losowe 1 1/2-calowe szczeliny w pieczeń wieprzową i stuff każdy z suszonych śliwek.
Rozgrzać oliwę z oliwek w holenderskim piekarniku lub żaroodpornym garnku na średnim ogniu i brązowo wieprzowinę ze wszystkich stron.
Wyjąć wieprzowinę z holenderskiego pieca; odstawić.
W międzyczasie, w robocie kuchennym lub blenderze z włączonym silnikiem, przetwarzaj ząbki czosnku, aż zostaną zmielone.
Dodać cebulę i pulsować aż do mielenia.
Piekarnik rozgrzać do 325 F.
Dodaj mielony czosnek i cebulę do holenderskiego piekarnika i smażyć do miękkości, ale nie rumiane.
Dodaj sok jabłkowy, ocet jabłkowy, chili w proszku, sól, oregano i cynamon. Zwróć park do holenderskiego pieca. Na dużym ogniu doprowadzić do wrzenia. Przykryć i wstawić do piekarnika. Gotować 1 1/2 godziny, fastrygowanie od czasu do czasu.
Zdjąć pokrywę i gotować 30 minut dłużej.
Z sosu wyjąć wieprzowinę. Odstawić sos na 10 minut. Kiedy tłuszcz wyjdzie na powierzchnię, odtłuść go i wyrzuć. Gotować sos na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje i zmniejsza się do około 1 1/2 szklanki. Pieczeń wieprzową pokroić w plasterki i podawać z sosem.
Zachowaj: pokrój resztki wieprzowiny na kawałki o grubości 1/2 cala i przechowuj w szczelnych pojemnikach lub ciężkich workach na zamek błyskawiczny z odrobiną sosu. Przechowywać w lodówce do 3 dni lub zamrażać do 3 miesięcy. Aby podgrzać, podgrzej wieprzowinę w sosie, aby mięso pozostało wilgotne.