Wieprzowina Po Jukatańsku

Wieprzowina Po Jukatańsku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj wieprzowiny w stylu Jukatańskim. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.67 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 61g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 486 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka laski cynamonu, chili w proszku, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć laskę cynamonu, można śledzić to danie główne z Lody cynamonowe z cynamonowymi chipsami jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Wieprzowina duszona na Jukatanie, Kotlety Wieprzowe Po Jukatańsku, oraz Grillowane Kotlety Wieprzowe Po Jukatańsku.

Instrukcje

1
Za pomocą małego, ostrego noża, zrobić losowe 1 1/2-calowe szczeliny w pieczeń wieprzową i stuff każdy z suszonych śliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń WieprzowaPieczeń Wieprzowa
śliwkiśliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
2
Rozgrzać oliwę z oliwek w holenderskim piekarniku lub żaroodpornym garnku na średnim ogniu i brązowo wieprzowinę ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
3
Wyjąć wieprzowinę z holenderskiego pieca; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
4
W międzyczasie, w robocie kuchennym lub blenderze z włączonym silnikiem, przetwarzaj ząbki czosnku, aż zostaną zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Dodać cebulę i pulsować aż do mielenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
6
Piekarnik rozgrzać do 325 F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
7
Dodaj mielony czosnek i cebulę do holenderskiego piekarnika i smażyć do miękkości, ale nie rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
8
Dodaj sok jabłkowy, ocet jabłkowy, chili w proszku, sól, oregano i cynamon. Zwróć park do holenderskiego pieca. Na dużym ogniu doprowadzić do wrzenia. Przykryć i wstawić do piekarnika. Gotować 1 1/2 godziny, fastrygowanie od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Mielony Czarny Papier Do Smakuświeżo Mielony Czarny Papier Do Smaku
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
9
Zdjąć pokrywę i gotować 30 minut dłużej.
10
Z sosu wyjąć wieprzowinę. Odstawić sos na 10 minut. Kiedy tłuszcz wyjdzie na powierzchnię, odtłuść go i wyrzuć. Gotować sos na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje i zmniejsza się do około 1 1/2 szklanki. Pieczeń wieprzową pokroić w plasterki i podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń WieprzowaPieczeń Wieprzowa
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)
11
Zachowaj: pokrój resztki wieprzowiny na kawałki o grubości 1/2 cala i przechowuj w szczelnych pojemnikach lub ciężkich workach na zamek błyskawiczny z odrobiną sosu. Przechowywać w lodówce do 3 dni lub zamrażać do 3 miesięcy. Aby podgrzać, podgrzej wieprzowinę w sosie, aby mięso pozostało wilgotne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia57
Magazyn