Wieprzowina Po Jukatańsku

Wieprzowina Po Jukatańsku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj wieprzowiny w stylu Jukatańskim. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.67 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 61g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 486 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka laski cynamonu, chili w proszku, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć laskę cynamonu, można śledzić to danie główne z Lody cynamonowe z cynamonowymi chipsami jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Wieprzowina duszona na Jukatanie, Kotlety Wieprzowe Po Jukatańsku, oraz Grillowane Kotlety Wieprzowe Po Jukatańsku.

Instrukcje

1
Za pomocą małego, ostrego noża, zrobić losowe 1 1/2-calowe szczeliny w pieczeń wieprzową i stuff każdy z suszonych śliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń WieprzowaPieczeń Wieprzowa
śliwkiśliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2
Rozgrzać oliwę z oliwek w holenderskim piekarniku lub żaroodpornym garnku na średnim ogniu i brązowo wieprzowinę ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
3
Wyjąć wieprzowinę z holenderskiego pieca; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
4
W międzyczasie, w robocie kuchennym lub blenderze z włączonym silnikiem, przetwarzaj ząbki czosnku, aż zostaną zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Dodać cebulę i pulsować aż do mielenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Smażona Cebula Z Serem CheddarSmażona Cebula Z Serem Cheddar
6
Piekarnik rozgrzać do 325 F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
7
Dodaj mielony czosnek i cebulę do holenderskiego piekarnika i smażyć do miękkości, ale nie rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
Smażona Cebula Z Serem CheddarSmażona Cebula Z Serem Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
8
Dodaj sok jabłkowy, ocet jabłkowy, chili w proszku, sól, oregano i cynamon. Zwróć park do holenderskiego pieca. Na dużym ogniu doprowadzić do wrzenia. Przykryć i wstawić do piekarnika. Gotować 1 1/2 godziny, fastrygowanie od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Gorącej Soli2 łyżeczki Gorącej Soli
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
9
Zdjąć pokrywę i gotować 30 minut dłużej.
10
Z sosu wyjąć wieprzowinę. Odstawić sos na 10 minut. Kiedy tłuszcz wyjdzie na powierzchnię, odtłuść go i wyrzuć. Gotować sos na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje i zmniejsza się do około 1 1/2 szklanki. Pieczeń wieprzową pokroić w plasterki i podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń WieprzowaPieczeń Wieprzowa
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
11
Zachowaj: pokrój resztki wieprzowiny na kawałki o grubości 1/2 cala i przechowuj w szczelnych pojemnikach lub ciężkich workach na zamek błyskawiczny z odrobiną sosu. Przechowywać w lodówce do 3 dni lub zamrażać do 3 miesięcy. Aby podgrzać, podgrzej wieprzowinę w sosie, aby mięso pozostało wilgotne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia57
Magazyn