Wieprzowina Kubańska Z Grilla (Lechoń Asado)

Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Kubańska wieprzowina z grilla (Lechoon Asado) może być świetnym przepisem, aby spróbować. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 52g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 425 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, czosnek, oregano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Spróbuj Kubańska Pieczona Wieprzowina (Lechoń Asado), Lechón Asado (pieczeń wieprzowa po kubańsku), oraz Mojo Marynowane Wieprzowina Cubano (Lechon Asado) Przepis dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać wszystkie składniki marynaty w misce i odstawić na 10 protokół.
Jeśli używasz iniektora smakowego (Patrz uwagi do gotowania), przecedzić połowę marynaty do miski, dodając odcedzony czosnek do drugiej połowy marynaty. Użyj wtryskiwacza, aby wziąć trochę napiętej marynaty, przebić wieprzowinę czubkiem igły i wstrzyknąć ją w miąższ. Zrób to na całym mięsie, aż marynata strained został zużyty.
Jeśli nie używasz iniektora smakowego, użyj długiego, cienkiego noża, aby utworzyć Głębokie rozcięcia na całym ciele i zalać marynatą wieprzowinę.
Marynowaną wieprzowinę umieścić w głębokiej misce lub pojemniku. Obficie przyprawić zewnętrzną stronę wieprzowiny solą i zalać pozostałą marynatą, rozsypując na wierzchu krążki cebuli.
Dobrze przykryć folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub do 24 godzin.
Gotować marynatę do fastrygowania
Wyjmij wieprzowinę z marynaty i połóż ją na półmisku.
Przelać marynatę do rondla, dodać cebulę i doprowadzić do wrzenia na 2 minuty.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
Gotowaną marynatę i cebulę umieścić w blenderze i puree, aż będzie gładka. Marynata jest teraz gotowa do użycia jako płyn do fastrygowania.
Przed podgrzaniem grilla wyjmij wieprzowinę z lodówki i doprowadz do temperatury pokojowej.
Rozgrzej grill do temperatury 288° i zamknij pokrywę. Odczekać co najmniej 15 minut przed obniżeniem temperatury do 300 ° F. natłuścić ruszt papierowym ręcznikiem nasączonym olejem roślinnym trzymanym długimi szczypcami.
Jeśli nacięcie ma jeszcze dołączoną skórę, rozpocznij proces gotowania od strony skóry (z dala od bezpośredniego ciepła).
Grilluj mięso w sumie około 2 i pół godziny. Odwróć mięso raz, gdy jesteś jedną czwartą czasu gotowania, ponownie, gdy jesteś w połowie, i jeszcze raz, gdy upłynęły trzy czwarte czasu gotowania. Wieprzowina jest gotowa, gdy osiągnie temperaturę wewnętrzną 66° na grillu (będzie nadal gotować, gdy nie będzie ciepła, podnosząc temperaturę wewnętrzną do pożądanego160).
Pomarańcza Sewilla pomarańcza Sewilla jest gorzką pomarańczą, która jest czasami określana jako kwaśna pomarańcza. Jego gruba skóra jest bladożółta, a miąższ zawiera wiele nasion. Ze względu na bardzo kwaśny smak nie jest jadalną pomarańczą. W przypadku, gdy nie można znaleźć pomarańczy sewilskich, zastąp stosunek 2: 1 soku z limonki i zwykłego soku pomarańczowego.Techniki
Flavor Injector wieprzowina w stylu kubańskim jest bardzo dobrze przyprawiona zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz. Iniektor Smakowy, narzędzie kuchenne, które przypomina igłę i strzykawkę, służy do marynowania wewnętrznego mięsa grubych kawałków wieprzowiny. Jeśli go nie masz, po prostu zrób głębokie rany cienkim nożem na całym mięsie i wlej marynatę do kawałków. Wstrzyknięcie miąższu aby zapobiec utknięciu czosnku w końcówce wtryskiwacza, odcedz połowę marynaty i użyj jej w wtryskiwaczu. Po wstrzyknięciu marynaty do wieprzowiny w pobliżu miejsca wstrzyknięcia pojawi się wybrzuszenie. To marynata osadzająca się w ciele. Gdy wieprzowina jest gotowane, można zobaczyć kieszenie ciemniejszego mięsa w obszarach, gdzie marynata została wstrzyknięta;jest to normalne. Zamrażanie soku cytrusowego ponieważ używam tak dużo soku cytrusowego w moim gotowaniu i nalegać na używanie tylko sok ze świeżych owoców, zawsze zamrażać soku resztki z receptur lub z owoców, które jest po prostu się źle do wykorzystania w przyszłości. Jeśli umieszczony w hermetycznym pojemniku, sok z cytrusów będzie przechowywać przez kilka miesięcy. Przed użyciem wystarczy rozmrozić w temperaturze pokojowej.Wcześniejsze przygotowanie marynata może być wykonana dzień wcześniej. Wszystkie kawałki można pozostawić marynując przez 24 godziny.
Adaptacja z Latin Grilling przez Lourdes Castro, 2011 Ten Speed Press, oddział Random House, Inc.Lourdes Castro, mieszkaniec Miami, pracował jako osobisty kucharz i dietetyk dla znanych klientów, takich jak Cristina Saralegui i zawodowi sportowcy, a także jako współpracownik Fundacji Jamesa Bearda. Ceniony łaciński kucharz i nauczyciel gotowania, Castro jest autorem po prostu meksykańskiego i jeść, pić, myśleć po hiszpańsku. Obecnie wykłada nauki o żywności na New York University i jest dyrektorem Akademii Kulinarnej w Biltmore Hotel w Coral Gables na Florydzie. Dowiedz się więcej na Lourdescastro.com