Wieprzowina Katsu z lepkim ryżem
Wieprzowina Katsu z lepkim ryżem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.38 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 605 kalorii, 35g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. 195 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka, Panko bułka tarta, jedzenie jabłka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest znakomity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Lepka Wieprzowina Z Makaronem Ryżowym, Shanghai Style Pork Zongzi (Lepkie Pierogi Ryżowe), oraz Jak gotować: gotowany na parze lepki ryż i wieprzowina owinięte w liście bananowe.
Instrukcje
Aby zrobić sos, rozgrzej olej na dużej patelni i dodaj cebulę, marchew i jabłka. Przykryć i gotować delikatnie przez 10 minut, aż zmiękną, mieszając kilka razy. Odsłonić patelnię, podgrzać, dodać czosnek i gotować przez 1 min.
Wymieszać w proszku curry i imbir. Gotować jeszcze 1 min., a następnie wymieszać z pomidorem czystym, miodem, soją i kukurydzą. Stopniowo mieszaj bulion i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, aż warzywa będą całkowicie miękkie i sos zgęstnieje. Zmiksować blenderem lub w liquidiserze na gładką masę, następnie doprawić do smaku olejem sezamowym, solą i pieprzem. Sos można przygotować do 3 dni wcześniej.
Podczas gotowania sosu, umieścić wieprzowinę między 2 arkusze folii spożywczej i bash z wałkiem do ciasta, aż mięso ma około 1 cm grubości. W płytkiej misce, pocierać razem okruchy, kurkuma i olej z odrobiną przyprawy. Ubij białko widelcem, aż będzie trochę spienione i przygotuj nieprzywierającą blachę do pieczenia.
Umieść ryż w rondlu z 400 ml zimnej wody i szczyptą soli. Doprowadzić do wrzenia, przykryć, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Zdjąć ogień i odstawić, aż będzie gotowy do podania wieprzowiny.
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Zanurz każdy kawałek wieprzowiny w jajku, a następnie okruchy, naciskając je na powierzchnię przed przeniesieniem mięsa na tacę.
Piecz wieprzowinę przez 10-15 minut lub do złotego i chrupiącego, obracając raz w razie potrzeby.
Podawać z ryżem i sosem katsu, przyozdobiony kolendrą, jeśli używasz, plus marynowany imbir, jeśli chcesz.