Wieprzowina imbirowo-czosnkowa z skwierczącym ryżem
Przepis imbir czosnek wieprzowina z Sizzling ryżu można zrobić w około 3 godziny i 30 minut. Oglądasz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 719 kalorii, 43g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Za 3,42 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Kilka osób zrobiło ten przepis, i 41 powiedziałby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś pieprz, czosnek, granulowany czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Działa dobrze jako dość drogie danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest wybitne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Wieprzowina czosnkowa z groszkiem cukrowym na ryżu imbirowym z jarmużu, Sizzling Czosnek Krewetki Z Sherry, oraz Sizzling Rice Soup.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
1
Dodaj ryż i wodę do małego rondla i zagotuj na średnim ogniu. Zmniejsz ogień do małego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Zdejmij z ognia i odstaw na 30 minut.
3
Przełóż ryż na blachę do pieczenia i ostudź do temperatury pokojowej. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
4
Włóż ryż do piekarnika i pozostaw do wyschnięcia na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Podgrzej 2 szklanki oleju do 350 stopni F. na patelni z grubym dnem na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Pokrój ryż na 3-calowe krążki i smaż na oleju, aż będzie chrupiący i jasnobrązowy, około 2 minut. Odstawić na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż
Olej Do Smażenia
1
Pokrój wieprzowinę na 3/4-calowe rundy. W dużej misce wymieszaj sos sojowy, musztardę i ocet z wina ryżowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Ryżowy
Sos Sojowy
Musztarda
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Dodaj wieprzowinę i pozwól marynować15 minut. W płytkiej misce wymieszaj mąkę, skrobię kukurydzianą, czosnek, cebulę, sól i pieprz. Lekko dociśnij wieprzowinę, aby spłaszczyć i pogłębić w mieszance mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Czosnek
Pieprz
Mąka Uniwersalna
Cebula
Wieprzowina
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
3
Rozgrzej olej na średniej patelni do smażenia, dodaj wieprzowinę i gotuj, aż lekko się zrumieni z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Aby zrobić sos Da: w średnim rondlu, na średnim ogniu, dodaj olej. Gdy olej będzie gorący, dodaj cebulę, imbir, czosnek i pieprz i smaż, aż cebula będzie przezroczysta. Odtłuścić patelnię winem, a następnie dodać 2 szklanki wody, wywar, sos sojowy i miód. Dusić przez 1 godzinę lub do zmniejszenia o połowę. Odcedź sos i włóż go z powrotem do garnka na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy
Czosnek
Imbir
Cebula
Pieprz
SOS
Miód
SOS
Stado
Woda
Wino
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
Patelnia
5
Połącz 4 łyżki wody i skrobi kukurydzianej w małej misce. Powoli wmieszaj do sosu i gotuj, aż sos zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
SOS
SOS
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
1
Przełóż ryż na półmisek i ułóż wieprzowinę na półmisku. Posyp sosem i udekoruj zieloną cebulką.