Wieprzowina imbirowo-czosnkowa z skwierczącym ryżem

Wieprzowina imbirowo-czosnkowa z skwierczącym ryżem
Przepis imbir czosnek wieprzowina z Sizzling ryżu można zrobić w około 3 godziny i 30 minut. Oglądasz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 719 kalorii, 43g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Za 3,42 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Kilka osób zrobiło ten przepis, i 41 powiedziałby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś pieprz, czosnek, granulowany czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Działa dobrze jako dość drogie danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest wybitne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Wieprzowina czosnkowa z groszkiem cukrowym na ryżu imbirowym z jarmużu, Sizzling Czosnek Krewetki Z Sherry, oraz Sizzling Rice Soup.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
1
Dodaj ryż i wodę do małego rondla i zagotuj na średnim ogniu. Zmniejsz ogień do małego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Zdejmij z ognia i odstaw na 30 minut.
3
Przełóż ryż na blachę do pieczenia i ostudź do temperatury pokojowej. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
4
Włóż ryż do piekarnika i pozostaw do wyschnięcia na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Podgrzej 2 szklanki oleju do 350 stopni F. na patelni z grubym dnem na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Pokrój ryż na 3-calowe krążki i smaż na oleju, aż będzie chrupiący i jasnobrązowy, około 2 minut. Odstawić na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
1
Pokrój wieprzowinę na 3/4-calowe rundy. W dużej misce wymieszaj sos sojowy, musztardę i ocet z wina ryżowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Sos SojowySos Sojowy
MusztardaMusztarda
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodaj wieprzowinę i pozwól marynować15 minut. W płytkiej misce wymieszaj mąkę, skrobię kukurydzianą, czosnek, cebulę, sól i pieprz. Lekko dociśnij wieprzowinę, aby spłaszczyć i pogłębić w mieszance mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CebulaCebula
WieprzowinaWieprzowina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Rozgrzej olej na średniej patelni do smażenia, dodaj wieprzowinę i gotuj, aż lekko się zrumieni z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Aby zrobić sos Da: w średnim rondlu, na średnim ogniu, dodaj olej. Gdy olej będzie gorący, dodaj cebulę, imbir, czosnek i pieprz i smaż, aż cebula będzie przezroczysta. Odtłuścić patelnię winem, a następnie dodać 2 szklanki wody, wywar, sos sojowy i miód. Dusić przez 1 godzinę lub do zmniejszenia o połowę. Odcedź sos i włóż go z powrotem do garnka na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
CebulaCebula
PieprzPieprz
SOSSOS
MiódMiód
SOSSOS
StadoStado
WodaWoda
WinoWino
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
PatelniaPatelnia
5
Połącz 4 łyżki wody i skrobi kukurydzianej w małej misce. Powoli wmieszaj do sosu i gotuj, aż sos zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
SOSSOS
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Przełóż ryż na półmisek i ułóż wieprzowinę na półmisku. Posyp sosem i udekoruj zieloną cebulką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
SOSSOS
WieprzowinaWieprzowina
RyżRyż

Składniki

1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 średnia cebula hiszpańska, pokrojona w drobną kostkę1 średnia cebula hiszpańska, pokrojona w drobną kostkę32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomusztarda suchamusztarda sucha2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczosnek pokrojony w kostkęczosnek pokrojony w kostkę1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepokrojony w kostkę świeży imbirpokrojony w kostkę świeży imbir1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokoszerne marynatykoszerne marynaty1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocebula granulowanacebula granulowana1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezielona cebula pokrojona w kostkę, do dekoracjizielona cebula pokrojona w kostkę, do dekoracji22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż jaśminowy, płukanyryż jaśminowy, płukany1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekurczak niskosodowykurczak niskosodowy11 łyżka suszonego oreganoświeżo popękany czarny pieprzświeżo popękany czarny pieprz907opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepolędwica wieprzowa, Srebrna bez skórypolędwica wieprzowa, Srebrna bez skóry32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuocet winny ryżowyocet winny ryżowy22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala42 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala6krewetki i żyłkiOlej roślinny do smażeniaOlej roślinny do smażenia4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewoda plus 4 łyżkiwoda plus 4 łyżki9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)1łyżka czerwony ocet winnycebula żółta pokrojona w kostkęcebula żółta pokrojona w kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia35
Magazyn