Wieprzowina i pieczone zimowe warzywa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj wieprzowiny i pieczonych zimowych warzyw. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 25g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 313 kalorii. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odebrać sól, pieprz, ząbki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Zima wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Spróbuj Pieczone Warzywa Zimowe, Warzywa Pieczone Na Zimę, oraz Pieczone Warzywa Zimowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować pieczone warzywa, umieść pierwsze 7 składników w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytym sprayem do gotowania.
Skropić 1 łyżką oleju, posypać 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Piec w temperaturze 450 przez 1 1/2 godziny, od czasu do czasu mieszając.
Aby przygotować wieprzowinę, przyciąć tłuszcz z wieprzowiny; pokroić w 2-calowe kostki.
Podgrzać 1 łyżeczkę oleju w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodać połowę wieprzowiny i smażyć 5 minut lub aż wieprzowina jest rumiane ze wszystkich stron.
Zdjąć z patelni. Powtórz procedurę z 1 łyżeczką oleju i pozostałą wieprzowiną. Powrót rumiane wieprzowiny na patelnię; dodać 1/4 łyżeczki soli, wina, tymianek, pieprz, i liście laurowe. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę. Odkryć, doprowadzić do wrzenia, i gotować na wolnym ogniu, aż ciecz jest zmniejszona (około 5 minut).
Podawać wieprzowinę z pieczonymi warzywami.