Przepis wieprzowina i dziki Grzyb Daube mogą być wykonane w około 6 godzin. Na 7,71 zł / porcja, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 778 kalorii, 54g białka, oraz 48 g tłuszczu każdy. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako danie główne. Mieszanka cebuli, oliwy z oliwek, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Daube z wieprzowiny, Kotlety wieprzowe z pieczarkami Marsala, oraz Pieczeń Wieprzowa Nadziewana Grzybami.
Instrukcje
1
Umieścić wieprzowinę w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)
Dodaj wino, cebulę, marchew, Garni bukiet, Spice bundle i oliwę z oliwek. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet Garni
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
Następnego dnia wlać wieprzowinę do durszlaka ustawionego na misce. Wyrzucić cebulę i marchewkę. Wyciśnij wiązkę przypraw na mięsie, a następnie wyrzuć wiązkę. Zastrzegamy wieprzowinę, bukiet garni i marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet Garni
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
W misce, moczyć porcini w 1 szklance gorącej wody, aż zmiękną, o 20 protokół. Na dużej patelni podgrzać 2 łyżki oleju. Doprawić wieprzowinę solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Dodaj połowę wieprzowiny na patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż dobrze rumiane na całym; przenieść na talerz. Powtórz z pozostałą wieprzowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Powrót wszystkie wieprzowiny na patelni i posypać mąką. Mieszaj na umiarkowanym ogniu, aż mąka się rozpuści, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Dodaj brandy i ostrożnie zapalić go z długim meczu; wstrząsnąć patelnię, aż płomienie zgasną. Wróć wieprzowinę na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków
Gruby Czerwony Cukier
Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Dodaj pozostałe 1 łyżka oliwy z oliwek na patelni wraz z cebulą i marchewką. Doprawić solą i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą lekko rumiane, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Unieś porcini z moczącej cieczy i grubo posiekaj je; zarezerwuj moczącą ciecz.
10
Dodać porcini na patelni i gotować przez 3 protokół, mieszając.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Rozgrzej piekarnik do 25
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
12
Ułóż dno żeliwnej zapiekanki emaliowanej 4 1/2 kwarty skórą wieprzową, grubą stroną w dół. Łyżka 1/3 wieprzowiny na skórę, a następnie 1/3 mieszanki warzyw i 1/3 ząbków czosnku. Doprawić solą i pieprzem, posypać jagodami jałowca. Powtórz tę warstwę jeszcze 2 razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody Jałowca
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)
13
Powrót patelni do umiarkowanie wysokiej temperatury.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
14
Wlać zarezerwowany płyn do namaczania porcini, zatrzymując się, zanim dotrzesz do ziarna na dnie.
15
Dodaj zastrzeżoną marynatę wieprzową i doprowadzić do duszenia, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dołu patelni. Gotować, aż zmniejszy się do 2 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
16
Wlej ten płyn na daube.
17
Włóż zarezerwowany bukiet garni do daube.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet Garni
18
Dodaj wystarczającą ilość wody do zapiekanki, aby po prostu przykryć mięso i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanie wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
19
Umieść rundę papieru pergaminowego bezpośrednio na powierzchni mięsa i przykryj pokrywką.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
20
Przenieść zapiekankę do piekarnika i piec, aż mięso będzie miękkie, o 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
21
Ostudzić do temperatury pokojowej. Odrzuć pergamin, bukiet garni i wszelkie kawałki jagód jałowca. Daube przechowywać w lodówce przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet Garni
Jagody Jałowca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
22
Rozgrzej piekarnik do 25
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
23
Na dużej patelni, podgrzać 2 łyżki oleju, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
24
Dodać ostrygi i grzyby cremini i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż grzyby zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
25
Zdejmij pokrywę. Kontynuuj gotowanie, mieszając od czasu do czasu, aż płyn odparuje i grzyby zaczną brązowieć, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
26
Dodać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek i czosnek i gotować, mieszając, aż pachnące, o 3 protokół. Wymieszać posiekaną natkę pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
27
Zeskrobać tłuszcz z powierzchni daube i wyrzucić go.
28
Wymieszać grzyby w daube i doprowadzić do dusić na dużym ogniu, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
29
Daube piec przez około 1 1/2 godziny, odsłonięte, aż płyn zmniejszy się nieznacznie, a mięso będzie bardzo miękkie. Wymieszać z octem, doprawić solą i pieprzem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu