Wieprzowina i dziki Grzyb Daube

Wieprzowina i dziki Grzyb Daube
Przepis wieprzowina i dziki Grzyb Daube mogą być wykonane w około 6 godzin. Na 7,71 zł / porcja, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 778 kalorii, 54g białka, oraz 48 g tłuszczu każdy. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako danie główne. Mieszanka cebuli, oliwy z oliwek, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Daube z wieprzowiny, Kotlety wieprzowe z pieczarkami Marsala, oraz Pieczeń Wieprzowa Nadziewana Grzybami.

Instrukcje

1
Umieścić wieprzowinę w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)
2
Dodaj wino, cebulę, marchew, Garni bukiet, Spice bundle i oliwę z oliwek. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
Następnego dnia wlać wieprzowinę do durszlaka ustawionego na misce. Wyrzucić cebulę i marchewkę. Wyciśnij wiązkę przypraw na mięsie, a następnie wyrzuć wiązkę. Zastrzegamy wieprzowinę, bukiet garni i marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)
4
W misce, moczyć porcini w 1 szklance gorącej wody, aż zmiękną, o 20 protokół. Na dużej patelni podgrzać 2 łyżki oleju. Doprawić wieprzowinę solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Małych Ziemniaków Yukon Lub Białych, Przekrojonych Na Pół2 Funty Małych Ziemniaków Yukon Lub Białych, Przekrojonych Na Pół
Cienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub PancettaCienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub Pancetta
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
8 Płaskich Chlebków Naan, Pokrojonych Na ćwiartki8 Płaskich Chlebków Naan, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski JulienneTwarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)
5
Dodaj połowę wieprzowiny na patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż dobrze rumiane na całym; przenieść na talerz. Powtórz z pozostałą wieprzowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski JulienneTwarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
6
Powrót wszystkie wieprzowiny na patelni i posypać mąką. Mieszaj na umiarkowanym ogniu, aż mąka się rozpuści, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski JulienneTwarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
7
Dodaj brandy i ostrożnie zapalić go z długim meczu; wstrząsnąć patelnię, aż płomienie zgasną. Wróć wieprzowinę na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski JulienneTwarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
8
Dodaj pozostałe 1 łyżka oliwy z oliwek na patelni wraz z cebulą i marchewką. Doprawić solą i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą lekko rumiane, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Lub Białe, Przekrojone Na PółZiemniaki Yukon Lub Białe, Przekrojone Na Pół
1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski JulienneTwarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
9
Unieś porcini z moczącej cieczy i grubo posiekaj je; zarezerwuj moczącą ciecz.
10
Dodać porcini na patelni i gotować przez 3 protokół, mieszając.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski JulienneTwarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
11
Rozgrzej piekarnik do 25
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)
12
Ułóż dno żeliwnej zapiekanki emaliowanej 4 1/2 kwarty skórą wieprzową, grubą stroną w dół. Łyżka 1/3 wieprzowiny na skórę, a następnie 1/3 mieszanki warzyw i 1/3 ząbków czosnku. Doprawić solą i pieprzem, posypać jagodami jałowca. Powtórz tę warstwę jeszcze 2 razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
2 Funty Małych Ziemniaków Yukon Lub Białych, Przekrojonych Na Pół2 Funty Małych Ziemniaków Yukon Lub Białych, Przekrojonych Na Pół
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Ziemniaki Yukon Lub Białe, Przekrojone Na PółZiemniaki Yukon Lub Białe, Przekrojone Na Pół
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
13
Powrót patelni do umiarkowanie wysokiej temperatury.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski JulienneTwarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
14
Wlać zarezerwowany płyn do namaczania porcini, zatrzymując się, zanim dotrzesz do ziarna na dnie.
15
Dodaj zastrzeżoną marynatę wieprzową i doprowadzić do duszenia, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dołu patelni. Gotować, aż zmniejszy się do 2 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski JulienneTwarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
16
Wlej ten płyn na daube.
17
Włóż zarezerwowany bukiet garni do daube.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
18
Dodaj wystarczającą ilość wody do zapiekanki, aby po prostu przykryć mięso i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanie wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub PancettaCienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub Pancetta
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
19
Umieść rundę papieru pergaminowego bezpośrednio na powierzchni mięsa i przykryj pokrywką.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
20
Przenieść zapiekankę do piekarnika i piec, aż mięso będzie miękkie, o 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)
21
Ostudzić do temperatury pokojowej. Odrzuć pergamin, bukiet garni i wszelkie kawałki jagód jałowca. Daube przechowywać w lodówce przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
Jagody JałowcaJagody Jałowca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
22
Rozgrzej piekarnik do 25
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)
23
Na dużej patelni, podgrzać 2 łyżki oleju, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Płaskich Chlebków Naan, Pokrojonych Na ćwiartki8 Płaskich Chlebków Naan, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski JulienneTwarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
24
Dodać ostrygi i grzyby cremini i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż grzyby zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
2 Funty Małych Ziemniaków Yukon Lub Białych, Przekrojonych Na Pół2 Funty Małych Ziemniaków Yukon Lub Białych, Przekrojonych Na Pół
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
25
Zdejmij pokrywę. Kontynuuj gotowanie, mieszając od czasu do czasu, aż płyn odparuje i grzyby zaczną brązowieć, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
26
Dodać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek i czosnek i gotować, mieszając, aż pachnące, o 3 protokół. Wymieszać posiekaną natkę pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
żółta Cebula, Pokrojona W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklankiżółta Cebula, Pokrojona W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
27
Zeskrobać tłuszcz z powierzchni daube i wyrzucić go.
28
Wymieszać grzyby w daube i doprowadzić do dusić na dużym ogniu, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
29
Daube piec przez około 1 1/2 godziny, odsłonięte, aż płyn zmniejszy się nieznacznie, a mięso będzie bardzo miękkie. Wymieszać z octem, doprawić solą i pieprzem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Małych Ziemniaków Yukon Lub Białych, Przekrojonych Na Pół2 Funty Małych Ziemniaków Yukon Lub Białych, Przekrojonych Na Pół
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)

Składniki

4krewetki i żyłkiBukiet Reserved garniBukiet Reserved garni6gałązkiBukiet garni: każdy z pietruszki, tymianku i cząbru zimowego plus 2 liście laurowe i 1 wierzch selera liściowego, wiązany sznurkiemBukiet garni: każdy z pietruszki, tymianku i cząbru zimowego plus 2 liście laurowe i 1 wierzch selera liściowego, wiązany sznurkiem33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala2 szczypty zmielonych goździków2 szczypty zmielonych goździków1łyżka czerwony ocet winnymarchewka pokrojona w 1/2 cala kostkęmarchewka pokrojona w 1/2 cala kostkę1( bakłażany)słonina wieprzowasłonina wieprzowa2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 uncji suszonych borowików1/2 uncji suszonych borowików12 łyżeczki czosnku w proszkumąka uniwersalnamąka uniwersalna1Głowaczosnek, rozdzielony na goździki, ale nie obranyczosnek, rozdzielony na goździki, ale nie obrany4ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone10kruszone jagody jałowcakruszone jagody jałowca1Batoniki toffi HeathZestaw przypraw: kwiaty lawendy, 12 pokruszonych ziaren pieprzu i 10 pokruszonych jagód jałowca, zawiązanych w gazęZestaw przypraw: kwiaty lawendy, 12 pokruszonych ziaren pieprzu i 10 pokruszonych jagód jałowca, zawiązanych w gazę23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1łyżka czerwony ocet winnycebula, cienko pokrojonacebula, cienko pokrojona1( bakłażany)cebula, cienko pokrojonacebula, cienko pokrojona6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.ostrygi i grzyby cremini, o połowę mniejsze, jeśli Dużeostrygi i grzyby cremini, o połowę mniejsze, jeśli Duże791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana natka pietruszkidrobno posiekana natka pietruszki1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.świeża skóra wieprzowa z cienką warstwą tłuszczu, pokrojona w paski 2 na 1/2 calaświeża skóra wieprzowa z cienką warstwą tłuszczu, pokrojona w paski 2 na 1/2 cala1kilogramydobrze marmurkowa łopatka wieprzowa bez kości, pokrojona na 2 kawałki 1/2 cala (patrz uwaga)dobrze marmurkowa łopatka wieprzowa bez kości, pokrojona na 2 kawałki 1/2 cala (patrz uwaga)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz4krewetki i żyłkiWodaWoda7501 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweViognierViognier
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn