Wieprzowina i dziki Grzyb Daube

Wieprzowina i dziki Grzyb Daube
Przepis wieprzowina i dziki Grzyb Daube mogą być wykonane w około 6 godzin. Na 7,71 zł / porcja, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 778 kalorii, 54g białka, oraz 48 g tłuszczu każdy. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako danie główne. Mieszanka cebuli, oliwy z oliwek, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Daube z wieprzowiny, Kotlety wieprzowe z pieczarkami Marsala, oraz Pieczeń Wieprzowa Nadziewana Grzybami.

Instrukcje

1
Umieścić wieprzowinę w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Dodaj wino, cebulę, marchew, Garni bukiet, Spice bundle i oliwę z oliwek. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
Następnego dnia wlać wieprzowinę do durszlaka ustawionego na misce. Wyrzucić cebulę i marchewkę. Wyciśnij wiązkę przypraw na mięsie, a następnie wyrzuć wiązkę. Zastrzegamy wieprzowinę, bukiet garni i marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
W misce, moczyć porcini w 1 szklance gorącej wody, aż zmiękną, o 20 protokół. Na dużej patelni podgrzać 2 łyżki oleju. Doprawić wieprzowinę solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Dodaj połowę wieprzowiny na patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż dobrze rumiane na całym; przenieść na talerz. Powtórz z pozostałą wieprzowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Powrót wszystkie wieprzowiny na patelni i posypać mąką. Mieszaj na umiarkowanym ogniu, aż mąka się rozpuści, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Dodaj brandy i ostrożnie zapalić go z długim meczu; wstrząsnąć patelnię, aż płomienie zgasną. Wróć wieprzowinę na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Dodaj pozostałe 1 łyżka oliwy z oliwek na patelni wraz z cebulą i marchewką. Doprawić solą i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą lekko rumiane, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Unieś porcini z moczącej cieczy i grubo posiekaj je; zarezerwuj moczącą ciecz.
10
Dodać porcini na patelni i gotować przez 3 protokół, mieszając.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Rozgrzej piekarnik do 25
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
12
Ułóż dno żeliwnej zapiekanki emaliowanej 4 1/2 kwarty skórą wieprzową, grubą stroną w dół. Łyżka 1/3 wieprzowiny na skórę, a następnie 1/3 mieszanki warzyw i 1/3 ząbków czosnku. Doprawić solą i pieprzem, posypać jagodami jałowca. Powtórz tę warstwę jeszcze 2 razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)
13
Powrót patelni do umiarkowanie wysokiej temperatury.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
14
Wlać zarezerwowany płyn do namaczania porcini, zatrzymując się, zanim dotrzesz do ziarna na dnie.
15
Dodaj zastrzeżoną marynatę wieprzową i doprowadzić do duszenia, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dołu patelni. Gotować, aż zmniejszy się do 2 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
16
Wlej ten płyn na daube.
17
Włóż zarezerwowany bukiet garni do daube.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
18
Dodaj wystarczającą ilość wody do zapiekanki, aby po prostu przykryć mięso i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanie wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
19
Umieść rundę papieru pergaminowego bezpośrednio na powierzchni mięsa i przykryj pokrywką.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
20
Przenieść zapiekankę do piekarnika i piec, aż mięso będzie miękkie, o 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
21
Ostudzić do temperatury pokojowej. Odrzuć pergamin, bukiet garni i wszelkie kawałki jagód jałowca. Daube przechowywać w lodówce przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
Jagody JałowcaJagody Jałowca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
22
Rozgrzej piekarnik do 25
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
23
Na dużej patelni, podgrzać 2 łyżki oleju, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
24
Dodać ostrygi i grzyby cremini i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż grzyby zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
25
Zdejmij pokrywę. Kontynuuj gotowanie, mieszając od czasu do czasu, aż płyn odparuje i grzyby zaczną brązowieć, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
26
Dodać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek i czosnek i gotować, mieszając, aż pachnące, o 3 protokół. Wymieszać posiekaną natkę pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
27
Zeskrobać tłuszcz z powierzchni daube i wyrzucić go.
28
Wymieszać grzyby w daube i doprowadzić do dusić na dużym ogniu, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
29
Daube piec przez około 1 1/2 godziny, odsłonięte, aż płyn zmniejszy się nieznacznie, a mięso będzie bardzo miękkie. Wymieszać z octem, doprawić solą i pieprzem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu

Składniki

4krewetki i żyłkiBukiet Reserved garniBukiet Reserved garni6gałązkiBukiet garni: każdy z pietruszki, tymianku i cząbru zimowego plus 2 liście laurowe i 1 wierzch selera liściowego, wiązany sznurkiemBukiet garni: każdy z pietruszki, tymianku i cząbru zimowego plus 2 liście laurowe i 1 wierzch selera liściowego, wiązany sznurkiem32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu2 szczypty zmielonych goździków2 szczypty zmielonych goździków1łyżka czerwony ocet winnymarchewka pokrojona w 1/2 cala kostkęmarchewka pokrojona w 1/2 cala kostkę1( bakłażany)Cotes du Rhone lub inne wytrawne czerwone winoCotes du Rhone lub inne wytrawne czerwone wino2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 uncji suszonych borowików1/2 uncji suszonych borowików11 łyżka suszonego oreganomąka uniwersalnamąka uniwersalna1Głowaczosnek, rozdzielony na goździki, ale nie obranyczosnek, rozdzielony na goździki, ale nie obrany4ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone10kruszone jagody jałowcakruszone jagody jałowca1Batoniki toffi HeathZestaw przypraw: kwiaty lawendy, 12 pokruszonych ziaren pieprzu i 10 pokruszonych jagód jałowca, zawiązanych w gazęZestaw przypraw: kwiaty lawendy, 12 pokruszonych ziaren pieprzu i 10 pokruszonych jagód jałowca, zawiązanych w gazę22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1łyżka czerwony ocet winnycebula, cienko pokrojonacebula, cienko pokrojona1( bakłażany)cebula, cienko pokrojonacebula, cienko pokrojona680opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeostrygi i grzyby cremini, o połowę mniejsze, jeśli Dużeostrygi i grzyby cremini, o połowę mniejsze, jeśli Duże791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana natka pietruszkidrobno posiekana natka pietruszki113opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeświeża skóra wieprzowa z cienką warstwą tłuszczu, pokrojona w paski 2 na 1/2 calaświeża skóra wieprzowa z cienką warstwą tłuszczu, pokrojona w paski 2 na 1/2 cala1kilogramydobrze marmurkowa łopatka wieprzowa bez kości, pokrojona na 2 kawałki 1/2 cala (patrz uwaga)dobrze marmurkowa łopatka wieprzowa bez kości, pokrojona na 2 kawałki 1/2 cala (patrz uwaga)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz4krewetki i żyłkiWodaWoda7501 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweViognierViognier
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn