Wieprzowina duszona w mleku z jabłkami
Wieprzowina duszona w mleku z jabłkami może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja zawiera 559 kalorii, 62g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 3,88 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka soli, mleka, ząbków czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%. Spróbuj Schab Duszony W Mleku, Schab Duszony W Mleku, oraz Łopatka Wieprzowa Duszona W Mleku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Trim tłuszczu z wieprzowiny.
Rozgrzać olej i masło w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodać wieprzowinę i gotować 6 minut, brązowienie ze wszystkich stron.
Wyjąć wieprzowinę z patelni. Odstawić i ogrzać.
Dodaj cebulę na patelnię, i smażyć na średnim ogniu przez 7 minut lub aż rumiane. Odstawić.
Podczas gdy cebula gotuje, przygotować mieszaninę mleka.
Połącz mleko i liście laurowe w dużym ciężkim rondlu. Gotować mieszaninę na średnim ogniu do 180 lub aż małe pęcherzyki tworzą się wokół krawędzi (nie gotować).
Wieprzowinę Rub tymiankiem, solą, pieprzem i czosnkiem; włóż termometr do mięsa w najgrubszą porcję wieprzowiny. Powrót wieprzowiny na patelnię; dodać mieszaninę mleka. Przykryć; doprowadzić do gotować na średnim ogniu. Zmniejsz temperaturę do niskiego poziomu; gotuj 1 godzinę i 15 minut lub aż termometr zarejestruje 160 (lekko różowy), obracając raz. (Nie gotować.) Wyrzucić liście laurowe.
Wyjąć wieprzowinę z patelni, rezerwując 2 1/4 szklanki duszonego płynu. Wyrzucić pozostałą płyn do duszenia.
Podczas gdy wieprzowina gotuje, przygotuj mieszankę jabłkową.
Połącz jabłka i wodę w dużym rondlu. Przykryć; gotować na średnim ogniu 15 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu. Jabłka częściowo rozgnieść widelcem. Odstawić; ogrzać.
Wieprzowinę cienko pokroić w plasterki; podawać z zastrzeżonym płynem do duszenia i mieszanką jabłek.
W razie potrzeby udekoruj rukolą i gałązkami tymianku.