Wieniec z kopru włoskiego i maku

Koper włoski i wieniec z makiem może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przystawek. Jedna porcja zawiera 672 kalorie, 3G białka, oraz 72 g tłuszczu. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. 21 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka maku, masła, kopru włoskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, lacto ovo wegetariańskie i primal dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest solidne. Spróbuj Chewy migdałowe batoniki z makiem (również odmiana cytrynowego maku), Zwycięskie mini babeczki Kokosowe ze skórką z maku, nadzieniem z rodzynek Muscat i polewą pietruszki z prażonym kokosem, toffi z lnu i maku oraz organicznymi różami, oraz Topiony ser z makiem i wieńcem z chleba morelowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Linia jedna blacha do pieczenia z pergaminem.
Mąkę, proszek do pieczenia, masło, koper włoski i mak z łyżeczką soli wstawić do malaksera, a następnie przez chwilę wijać, aż masło całkowicie wymieszane zostanie z mąką.
Dodaj 100 ml wody i pulsuj, aż mieszanina połączy się z twardym ciastem, które nie jest lepkie, możesz potrzebować innej łyżki lub tak wody, jeśli nadal czuje.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni tak cienko, jak to tylko możliwe. Wytnij wiele kółek o różnych rozmiarach za pomocą okrągłych i karbowanych noży do ciastek o średnicy 4 cm, 5 cm i 6 cm.
Posmaruj trochę mleka na powierzchni ciastek i nakłuj widelcem. Zacznij układać w kółko na blasze do pieczenia, nakładając się na siebie. Jeśli chcesz podawać ser na środku, sprawdź, czy będzie pasował. Rozsypać jeszcze kilka kopru włoskiego i maku i piec przez 15-20 minut, aż ciastka będą suche i piaszczyste z lekko złotym kolorem na brzegach-mogą być miękkie, ale twardnieją podczas chłodzenia. Ostudzić na blasze do pieczenia.
Podawać z serem i chutney . Będzie przechowywać w hermetycznym pojemniku do 2 tygodni.