Wieloziarnista Focaccia z ziołami i czosnkiem

Wieloziarnista Focaccia z ziołami i czosnkiem
Przepis wieloziarnista Focaccia z ziołami i czosnkiem może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 14 godzin i 55 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 169 kalorii. Ten przepis służy 24 i kosztuje 29 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól, parmigiano-reggiano, rozmaryn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gofry Wieloziarniste, Gofry Wieloziarniste, oraz Gofry Wieloziarniste dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: 2 patelnie, galaretka, 1/4 arkusza lub 9-calowy kwadratowy metal
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
1
W średniej misce ubić mąkę pszenną, płatki owsiane, wodę i drożdże. Przykryć plastikiem i odstawić w temperaturze pokojowej na 12 godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Drożdży Szybko Rosnących1 łyżeczka Drożdży Szybko Rosnących
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Filiżanki Wielkości Przekąski, BrzoskwinieFiliżanki Wielkości Przekąski, Brzoskwinie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
W dużej misce wymieszać mąkę uniwersalną, pełnoziarnistą i owsianą, siemię lniane, drożdże i sól. Zrób studnię w środku i wlej basen, wodę i oliwę z oliwek. Wilgotne składniki wymieszać z mąką drewnianą łyżką, aby uzyskać bardzo lepkie luźne ciasto. Przykryć ręcznikiem kuchennym i odstawić na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka OwsianaMąka Owsiana
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Siemię LnianeSiemię Lniane
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
PszenicaPszenica
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Ciasto wyjąć z miski na dobrze obsypaną mąką powierzchnię roboczą lub matę przygotowawczą. Płaszcz ręce z mąką i naciśnij ciasto do 12 na 8-calowy prostokąt (długi bok w kierunku Ciebie). Za pomocą skrobaka ławki, złożyć ciasto, jak chcesz list biznesowy. (Ciasto jest bardzo mokre i może się to wydawać dziwne,ale po prostu szybko poruszaj się skrobakiem i złóż 1 KONIEC ciasta na drugi. Upewnij się, że szczotkujesz surową mąkę z powierzchni ciasta przed złożeniem na drugim końcu). Spryskać sprayem do gotowania i przykryć ręcznikiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skrobaczka Do CiastaSkrobaczka Do Ciasta
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Odstawić na 30 minut.
4
Złóż ciasto ponownie jak literę i odpocznij przez kolejne 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
5
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. podziel oliwę z oliwek na 2 Patelnie i zawiruj, aby pokryć patelnię. Ciasto podzielić na pół i przenieść kawałek do każdej patelni, obrócić ciasto, aby pokryć obie strony olejem, a następnie równomiernie docisnąć ciasto do patelni. Rozsypać czosnek, tymianek i rozmaryn na górze i nacisnąć polewy do ciasta palcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Posypać solą morską i roztrzepać ser na wierzchu. (Patrz Notatka Cooka.)
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
7
Piec na złoty kolor, około 20 do 25 protokół. Wyjąć focaccia z patelni i schłodzić na stelażu.
Składniki, których będziesz potrzebować
FocacciaFocaccia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®

Składniki

1szczyptaSzczypta aktywnych suchych drożdżySzczypta aktywnych suchych drożdży2Batoniki toffi Heathaktywne suche drożdże (opakowanie 1/4 uncji)aktywne suche drożdże (opakowanie 1/4 uncji)12 łyżeczki czosnku w proszkugruboziarnista sól morskagruboziarnista sól morska281 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/4 szklanki mączki lnianej1/4 szklanki mączki lnianej2Batoniki toffi Heathgałązka świeżego rozmarynu, posiekana (ogałązka świeżego rozmarynu, posiekana (o2Batoniki toffi Heathgałązki świeżych liści tymianku, posiekanych (ogałązki świeżych liści tymianku, posiekanych (o6goździkiczosnek, grubo posiekanyczosnek, grubo posiekany501 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/2 szklanki mąki owsianej1/2 szklanki mąki owsianej921 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/2 szklanki płatków owsianych, czasem zwanych owsem irlandzkim lub szkockim1/2 szklanki płatków owsianych, czasem zwanych owsem irlandzkim lub szkockim591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia851 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Parmigiano-Reggiano, Ogolone na duże kawałkiParmigiano-Reggiano, Ogolone na duże kawałki211 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.łyżeczki drobnej soliłyżeczki drobnej soli2801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1 / / 4 szklanki niebielonej mąki uniwersalnej, plus dodatkowo w razie potrzeby1 / / 4 szklanki niebielonej mąki uniwersalnej, plus dodatkowo w razie potrzeby1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 44141 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciepła woda (około 110 stopni F)ciepła woda (około 110 stopni F)991 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.3/4 szklanki mąki pszennej3/4 szklanki mąki pszennej1281 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.szklanka mąki pszennejszklanka mąki pszennej

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Casaloste Chianti Classico Riserva z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Casaloste Chianti Classico Riserva
Casaloste Chianti Classico Riserva
Intensywny rubinowy kolor czerwony. Jego bukiet łączy typowe owocowe aromaty Sangiovese (takie jak jeżyna, Dojrzała marasca, śliwka) z eleganckimi nutami drewna. Na podniebieniu jest aksamitny i harmonijny z doskonałą równowagą między kwasowością a słodkimi taninami. Starzejące się Wino, daje najlepsze z 5 roku po żniwach idzie z grillowanym czerwonym mięsem. Jego harmonia i typowość są również doskonale wywyższone przez dojrzewające sery.
TrudnośćEkspert
Gotowe W14 hrs, 55 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia9
Magazyn