Przepis wieloziarnista Focaccia z ziołami i czosnkiem może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 14 godzin i 55 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 169 kalorii. Ten przepis służy 24 i kosztuje 29 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól, parmigiano-reggiano, rozmaryn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gofry Wieloziarniste, Gofry Wieloziarniste, oraz Gofry Wieloziarniste dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wyposażenie specjalne: 2 patelnie, galaretka, 1/4 arkusza lub 9-calowy kwadratowy metal
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
1
W średniej misce ubić mąkę pszenną, płatki owsiane, wodę i drożdże. Przykryć plastikiem i odstawić w temperaturze pokojowej na 12 godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Drożdży Szybko Rosnących
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Filiżanki Wielkości Przekąski, Brzoskwinie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
W dużej misce wymieszać mąkę uniwersalną, pełnoziarnistą i owsianą, siemię lniane, drożdże i sól. Zrób studnię w środku i wlej basen, wodę i oliwę z oliwek. Wilgotne składniki wymieszać z mąką drewnianą łyżką, aby uzyskać bardzo lepkie luźne ciasto. Przykryć ręcznikiem kuchennym i odstawić na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Owsiana
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Siemię Lniane
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pszenica
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Ciasto wyjąć z miski na dobrze obsypaną mąką powierzchnię roboczą lub matę przygotowawczą. Płaszcz ręce z mąką i naciśnij ciasto do 12 na 8-calowy prostokąt (długi bok w kierunku Ciebie). Za pomocą skrobaka ławki, złożyć ciasto, jak chcesz list biznesowy. (Ciasto jest bardzo mokre i może się to wydawać dziwne,ale po prostu szybko poruszaj się skrobakiem i złóż 1 KONIEC ciasta na drugi. Upewnij się, że szczotkujesz surową mąkę z powierzchni ciasta przed złożeniem na drugim końcu). Spryskać sprayem do gotowania i przykryć ręcznikiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skrobaczka Do Ciasta
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Odstawić na 30 minut.
4
Złóż ciasto ponownie jak literę i odpocznij przez kolejne 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
5
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. podziel oliwę z oliwek na 2 Patelnie i zawiruj, aby pokryć patelnię. Ciasto podzielić na pół i przenieść kawałek do każdej patelni, obrócić ciasto, aby pokryć obie strony olejem, a następnie równomiernie docisnąć ciasto do patelni. Rozsypać czosnek, tymianek i rozmaryn na górze i nacisnąć polewy do ciasta palcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, Obrane
6
Posypać solą morską i roztrzepać ser na wierzchu. (Patrz Notatka Cooka.)
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
7
Piec na złoty kolor, około 20 do 25 protokół. Wyjąć focaccia z patelni i schłodzić na stelażu.
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Casaloste Chianti Classico Riserva z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.