Wielkanocne puddingi

Wielkanocne puddingi
Przepis Wielkanocne puddingi można zrobić w około 50 minut. Na 81 centów za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 6. Jedna porcja zawiera 477 kalorii, 6G białka, oraz 26g tłuszczu. Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 39 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga jaj, mąki samowystarczalnej, brązowego cukru i skórki pomarańczowej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Z łyżeczką wynik 18%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Wielkanocne quiche na wielkanocne śniadanie / Simone 's KitchenSimone' s Kitchen, Puddingi Z Mango, oraz Puddingi Yorkshire.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Masło 6 poszczególnych basenów puddings lub dariole formy i linii dolnej każdego z małym kółkiem pieczenia pergaminu. Posadź je w głębokiej puszce do pieczenia i zagotuj czajnik.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3
Do miski ze szczyptą soli wrzucić masło, mąkę, cukier, skórki i jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Ubijać elektryczną ręczną trzepaczką, aż do połączenia. Suszone owoce mieszamy, następnie dzielimy na formy. Ostrożnie wlać gorącą wodę z czajnika do puszki, aż dojdzie do około jednej trzeciej do połowy boków form.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone OwoceSuszone Owoce
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
5
Piec przez 25-30 minut, aż szpikulec wepchnięty wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
6
Podawać od razu. Jeśli robisz z wyprzedzeniem, pozostaw pudry do ostygnięcia, przykryj do dnia, a następnie odwróć Formy do naczynia odpornego na działanie mikrofali i kuchenki mikrofalowej, trzy na raz, na 1-2 minuty na wysoką temperaturę. Wylać budynie, wlać trochę kremu z gałki muszkatołowej (patrz przepis, poniżej) i dodać kratkę z gałki muszkatołowej, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na budyń. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn