Wielkanocne Ciasto Simnel
Wielkanocne ciasto Simnel może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 1. Na 30,69 zł za porcję, ten przepis okładki 82% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 121g białka, 329g tłuszczu, oraz w sumie 7355 kalorii. Jeśli masz pod ręką marcepan najlepszej jakości, dżem morelowy, przyprawę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 66%. Podobne przepisy to Tort Simnela, Tort Simnela, oraz Ciasto imbirowe simnel z wiosennymi kwiatami.
Instrukcje
Dwa dni przed planowanym przygotowaniem ciasta umieść sułtanki, porzeczki i wymieszaną skórkę w misce z sokiem z cytryny, brandy i sokiem pomarańczowym, dobrze wymieszaj i pozostaw na jedną stronę, aby owoce nasiąknęły płynem. To będzie produkować dużo moister ciasto po upieczeniu, ale można pominąć.
Nagrzać piekarnik do 150C / Gaz
Podstawę i boki okrągłej puszki o głębokości 20 cm wyłożyć papierem silikonowym.
Resztę składników ciasta zmierz z owocami i dobrze ubijaj, aż dokładnie wymieszasz. Połowę tej mieszanki umieścić w dolnej części puszki ciasta i wyrównać go tak, aby był jak najbardziej płaski. Podziel marcepan na trzy równe części i rozwałkuj jeden kawałek w okrąg o średnicy 20 cm i połóż go na wierzchu mieszaniny ciasta. Delikatnie łyżkę na resztę mieszaniny, wyrównując powierzchnię ponownie.
Piec około 2 godzin do brązowego, dobrze wyrośniętego i jędrnego w dotyku. Pozostawić do ostygnięcia przez 15 minut, a następnie schłodzić na stojaku z drutu.
Gdy ciasto jest chłodne, rozgrzej dżem morelowy w małym rondlu i posmaruj nim wierzch ciasta.
Połowę pozostałego marcepanu rozwałkować do wielkości wierzchu ciasta. Dociśnij go mocno i popchnij krawędzie kciukiem, aby zacisnąć go wokół boków.
Rozwałkuj resztę marcepanu na jedenaście kulek, aby reprezentować Apostołów, bez Judasza.
Umyj wierzch marcepanu z ubitym jajkiem i umieść kulki równomiernie na zewnątrz, myjąc również wierzchołki kulek.
Całość ułożyć pod gorącym grillem, aż marcepan nabierze jasnego złotego koloru.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na ciasto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "