Wielkanoc Kugelhopf
Wielkanoc Kugelhopf jest Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 659 kalorii, 14g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka soli, mąki, cukru granulowanego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Kugelhopf, Kugelhopf, oraz Kugelhopf dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać razem wodę i 1 łyżeczkę. cukier w misce.
Posypać drożdżami i odstawić do pienienia, 5 protokół. Masło i mąka 10-cup Kugelhopf lub Bundt pan.
Za pomocą miksera elektrycznego, masło śmietankowe i pozostałe 3/4 szklanki cukru na małej prędkości przez około 30 sekund, a następnie zwiększyć do średniej wysokości i ubić, aż lekki i puszysty. Ubić w jajkach po jednym na raz, bijąc dobrze po każdym. (
Mieszanina będzie wyglądać zsiadłe.) Ubić w skórce cytrynowej, soli i wanilii.
Dodać mieszaninę drożdży; stopniowo dodawać 2 szklanki mąki. Beat na średnim, skrobanie miski, aż gładkie, 5 minut. Stopniowo dodawać pozostałą mąkę; ubijać, aż ciasto będzie elastyczne. Wymieszać z rodzynkami.
Przenieść ciasto do niego, przykryć ręcznikiem i odstawić do podwojenia luzem, 1 1/2 do 2 godzin. Dziurkować ciasto i wymieszać z migdałami.
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni, przykryć ręcznikiem i odstawić do wyrośnięcia, aż ciasto będzie w ciągu 1/2 cala od góry formy, 45 minut do 1 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 246°.
Piec Kugelhopf aż złoty, o 8 protokół. Zmniejsz temperaturę do 177° i piec, aż tester ciasta wyjdzie czysty, 30 minut.
Niech Kugelhopf ostygnie przez 5 minut, a następnie skręcić z patelni na stojaku do całkowitego ostygnięcia. Dusić z cukrem cukierniczym; pokroić ząbkowanym nożem; podawać z masłem.