Wiejskie gotowanie włoskich ziemniaków z borowikami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj kuchni włoskiej ziemniaków z Porcini. Ten przepis służy 4 i kosztuje $27.16 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis ma 553 kalorie, 14g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i podnieś borowiki, ząbki czosnku, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Serious Eats ma 15 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest super. Spróbuj Kuchnia wiejska Włoch": Rigatoni z kalafiorem, Wiejska Kuchnia Włoskiej Orecchiette z brokułami Rabe, oraz Wiejskie gotowanie włoskich grillowanych wątróbek drobiowych z sosem cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Ostrożnie usuń łodygi z grzybów i odstaw czapki na bok. Mielone łodygi i wymieszać z pietruszką i czosnkiem.
Używając oleju, obficie nasmaruj boki i dno szerokiego, płytkiego naczynia do pieczenia za pomocą ciasnej pokrywy. Ułóż ziemniaki w nakładających się warstwach na dnie naczynia, soląc każdą warstwę.
Posypać połowę mieszaniny pietruszki na ziemniaki, a następnie ułóż czapki grzybowe, Czapka strona do góry, w jednej warstwie na ziemniaki.
Pozostałą mieszaninę pietruszki posypać grzybami.
Zapieczętuj naczynie do pieczenia szczelnie folią aluminiową, a następnie przykryj naczynie pokrywą.
Piec, aż ziemniaki i grzyby zmiękną, około 1 godziny.