Kurczak wiejski może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 562 kalorie, 29 g białka i 34 g tłuszczu każda. Za 1,46 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Mieszanka wody, soli, tymianku i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 48% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Kurczak wiejski, Pieczony kurczak wiejski i Kurczak wiejski.
Instrukcje
1
Na dużej patelni obsmaż kurczaka na oleju ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Wyjmij i trzymaj w cieple.
3
Odpływ. Na tej samej patelni podsmaż boczek na średnim ogniu, aż będzie prawie chrupiący.
Dodać wodę, grzyby, pomidor, natkę pietruszki i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30–40 minut lub do momentu, aż sok z kurczaka będzie przezroczysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
8
Wyjmij kurczaka i trzymaj w cieple. Wyrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
9
W małej misce wymieszaj mąkę i bulion, aż uzyskasz gładką masę. wmieszać do gotowanych soków. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.