Wiejska zupa ziemniaczano-kapuściana
Wiejska zupa ziemniaczano-kapuściana może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 509 kalorii. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz boczek, wino, gałązki tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zupa Z Kapusty Wiejskiej, Zupa Z Kapusty Wiejskiej, oraz Zupa z fasoli, wołowiny i kapusty.
Instrukcje
W garnku do zupy podgrzać 1 łyżkę oleju.
Dodać boczek i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż chrupiące, 5 protokół.
Dodaj cebulę i Por i gotować na małym ogniu, aż zmiękną, 10 protokół.
Dodać wino i gotować na wolnym ogniu, aż prawie odparował, 5 protokół.
Gałązki pietruszki, gałązki tymianku i liść laurowy związać sznurkiem; dodać do garnka wraz z ziemniakami i wywar. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie, 10 protokół.
Dodać kapustę, doprawić solą i pieprzem i gotować na wolnym ogniu, aż kapusta będzie miękka, 10 do 15 minut dłużej. Odrzuć wiązkę ziół. Wymieszać ze szczypiorkiem.
Tymczasem na średniej patelni podgrzej pozostałe 2 łyżki oleju.
Dodać chleb i czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż grzanki są Złoty Kolor, 6 protokół; wyrzucić czosnek. Doprawić solą i posypać natką pietruszki.
Wrzuć zupę do głębokich misek.
Posypać grzankami i podawać.