Wiejska terryna z czarnym pieprzem i tymiankiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj terrine Country z czarnym pieprzem i tymiankiem. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 1,13 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 330 kalorii, 20g białka, oraz 26g tłuszczu. 22 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka masła, smugowate rashers wieprzowe, chutney, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest solidne. Podobne przepisy to Tymianek i czarny pieprz Cheez-jego, Country terrine, oraz Country Terrine.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 180C / wentylator 160C / gaz 4 i masło 1kg bochenka. Z grubsza posiekać 3 kawałki wieprzowiny i wymieszać z tymiankiem i pieprzem. Odstawić.
Resztę wieprzowiny włożyć do robota kuchennego z dwiema trzecimi wątróbek drobiowych, winem (jeśli używasz) i 1 łyżeczką soli, a następnie zmiksować, aby uzyskać gładką pt.
Połowę pt łyżka do bochenka, następnie top z posiekaną mieszaniną wieprzowiny i pozostałych wątróbek. Resztę mieszanki pt łyżka nad wątróbkami, następnie 5 wędzonych boczków układamy wzdłuż na wierzchu.
Pokrywamy Bochenek folią i wkładamy do pieczenia.
Wlać zimną wodę do pieczenia do połowy napełnienia, a następnie piec przez 1 godz., aż terryna zostanie ustawiona. Gdy terryna jest chłodna, połóż kolejną puszkę bochenka na górze i zważyć ją (z puszkami z magazynu), aby ją skompresować. Pozostawić na noc w lodówce. Można przygotować i schłodzić do 2 dni wcześniej.
Aby służyć, wyjąć terrynę z puszki i ostrożnie pokroić w plasterki ostrym nożem.
Podawać z francuskimi tostami (przepis poniżej) i korniszonami koktajlowymi lub chutney.