Wiejska terryna z czarnym pieprzem i tymiankiem

Wiejska terryna z czarnym pieprzem i tymiankiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj terrine Country z czarnym pieprzem i tymiankiem. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 1,13 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 330 kalorii, 20g białka, oraz 26g tłuszczu. 22 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka masła, smugowate rashers wieprzowe, chutney, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest solidne. Podobne przepisy to Tymianek i czarny pieprz Cheez-jego, Country terrine, oraz Country Terrine.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzać do 180C / wentylator 160C / gaz 4 i masło 1kg bochenka. Z grubsza posiekać 3 kawałki wieprzowiny i wymieszać z tymiankiem i pieprzem. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Resztę wieprzowiny włożyć do robota kuchennego z dwiema trzecimi wątróbek drobiowych, winem (jeśli używasz) i 1 łyżeczką soli, a następnie zmiksować, aby uzyskać gładką pt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka DrobiowaWątróbka Drobiowa
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Połowę pt łyżka do bochenka, następnie top z posiekaną mieszaniną wieprzowiny i pozostałych wątróbek. Resztę mieszanki pt łyżka nad wątróbkami, następnie 5 wędzonych boczków układamy wzdłuż na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
4
Pokrywamy Bochenek folią i wkładamy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
5
Wlać zimną wodę do pieczenia do połowy napełnienia, a następnie piec przez 1 godz., aż terryna zostanie ustawiona. Gdy terryna jest chłodna, połóż kolejną puszkę bochenka na górze i zważyć ją (z puszkami z magazynu), aby ją skompresować. Pozostawić na noc w lodówce. Można przygotować i schłodzić do 2 dni wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Aby służyć, wyjąć terrynę z puszki i ostrożnie pokroić w plasterki ostrym nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
7
Podawać z francuskimi tostami (przepis poniżej) i korniszonami koktajlowymi lub chutney.
Składniki, których będziesz potrzebować
100% Tequila Blanco100% Tequila Blanco
KorniszonyKorniszony
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia10
Magazyn