Wieńce Żurawinowe
Wianki żurawinowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 32 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 276 kalorii. 135 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka soli, żurawiny, ekstrakt z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Wieńce Z Mąki Kukurydzianej, Wianki Świąteczne, oraz Wieńce Spritz dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć 1-1 / 2 szklanki mąki, cukier, nierozpuszczone drożdże, i sól.
Podgrzać mleko, masło i wodę do bardzo ciepłej (120 stopni do 130 stopni F). Stopniowo dodawać do mieszanki mąki; pokonać 2 minuty przy średniej prędkości miksera elektrycznego, skrobanie miski od czasu do czasu.
Dodać jajka i 1/2 szklanki mąki; pokonać 2 minuty z dużą prędkością, skrobanie miski od czasu do czasu. Łyżką wymieszać wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby uzyskać sztywne ciasto. Przykryć szczelnie folią; przechowywać w lodówce od 2 do 24 godzin.
Nadzienie żurawinowe: w średnim rondlu połączyć posiekaną żurawinę, 1/2 szklanki cukru i 1 1/2 łyżeczki startej skórki pomarańczowej; zagotować na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień; dusić, często mieszając, przez 5 minut lub aż bardzo gruby.
Usunąć mieszaninę z ognia i ostudzić.
Wyjąć ciasto z lodówki. Rozwal ciasto.
Usunąć do lekko posypanej mąką powierzchni.
Zwiń na prostokąt 21 x 12 cali.
Rozłóż nadzienie żurawinowe na cieście do 1/2 cala krawędzi. Złóż poprzecznie w trzecich, aby zamknąć wypełnienie, tworząc prostokąt 12 x 7 cali. Naciśnij krawędzie, aby uszczelnić.
Pokrój ciasto na 12 (1-calowe) paski. Trzymając końce każdego paska, skręć trzy razy. Uszczypnij razem końce każdego skręconego paska, tworząc wieńce; umieść na wysmarowanych blachach do pieczenia. Przykryć; odstawić w ciepłym, wolnym od przeciągów miejscu, aż prawie podwoi rozmiar, około 30 do 45 minut.
Piec w temperaturze 400 stopni F przez 12 do 15 minut lub do momentu zakończenia, zmieniając pozycje arkuszy w połowie czasu pieczenia, aby uzyskać nawet brązowienie.
Usunąć wieńce z blach do pieczenia; ostudzić na stojakach z drutu. Wieńce mrozowe z lukrem cukrem pudrem, w razie potrzeby.
Lukier z cukrem pudrem: w misce wymieszać cukier puder, 4 do 5 łyżeczek odparowanego mleka i 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii. Mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji