Wicked Good Lobster Rolls
Wicked Good Lobster Rolls może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 484 kalorie. Na 3,12 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 212 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Mieszanka koszernej soli i pieprzu, szczypiorek, homar i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Cool Ranch Popcorn: Wicked Good Snacking, Wicked Good Chocolate-Peanut Butter Pudding Cups, oraz Jedzenie na Watchers: The Lobster Lady Maine Lobster Rolls dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. tymczasem zabij każdego homara, naciskając czubek ciężkiego noża szefa kuchni w szczelinie tuż za oczami na środku karapaksu. Naciśnij mocno, a następnie podziel głowę na pół. Za pomocą ręczników kuchennych odkręć ogon i pazury (w tym kostki) z karapaksu. Zachowaj karapaksu do innego użycia. Dociśnij każdy ogon płasko do deski do krojenia i włóż drewniane szaszłyki na całej ich długości, aby utrzymać je prosto.
Ustaw stojak z drutu w wytrzymałej blasze do pieczenia.
Umieść wkładkę do parownika na dnie dużego pokrywanego garnka i dodaj 1 cal wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Dodaj jedną warstwę pazurów i nóg homara (około połowy homara) i przykryj garnek.
Pozwól parze przez dokładnie dwie minuty, a następnie przenieś do stojaka ustawionego w blasze do pieczenia (homary mogą nadal lekko drgać-jest to reakcja odruchowa. Nie martw się, oni nie żyją). Powtórz z pozostałym homarem.
Przenieś do piekarnika i piecz, aż pazury osiągną 57° w środku, zgodnie z pomiarem na termometrze natychmiastowego odczytu, około 7 minut.
Zdjąć pazury i odstawić na duży talerz. Kontynuuj pieczenie, aż ogony osiągną 57° w środku, 7 do 15 minut dłużej (w zależności od dokładnego kształtu ogonów).
Wyjąć z piekarnika i przenieść na talerz pazurami.
Jak tylko Homar będzie wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć, usuń mięso z skorupy za pomocą nożyc kuchennych, krakersów z homarów i / lub z tyłu ciężkiego tasaka, aby pomóc złamać skorupy (jest ok, jeśli mięso zostanie trochę zniekształcone).
Pokroić mięso na kawałki wielkości od 1/2 do 1 cala i przenieść do dużej miski.
Dodać majonez i wrzucić dobrze do herbu.
Przenieść do sitka z siatki drucianej lub dużego durszlaka ustawionego w misce.
Umieścić w lodówce i pozostawić do odsączenia i ostygnięcia przez co najmniej 1 godzinę.
Wyrzucić wszelkie kapiele (lub zapisać do jedzenia z chlebem). Wrzucić homara z selerem naciowym i szczypiorkiem (jeśli jest używany). Doprawić do smaku sokiem z cytryny (jeśli używasz), solą i pieprzem. Odstawić.
Rozpuścić 1 łyżkę masła w dużym, ciężkim dnie patelni na średnim ogniu. Zawirować do płaszcza pan.
Dodaj cztery bułki z jedną ściętą stroną w dół. Gotować, naciskając na bułki delikatnie i przesuwając je wokół patelni, aż z pierwszej strony staną się złote.
Wyjąć z patelni, dodać kolejną łyżkę masła i grzać drugą stronę. Powtórz z drugą porcją bułek. Nadzienie podzielić równomiernie pomiędzy wszystkie bułki i podawać od razu z ogórkami i chipsami ziemniaczanymi.