Wianki Świąteczne
Wianki świąteczne mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 174 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz cynamon czerwony hots, płynne barwniki spożywcze, masło i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Wianki Świąteczne, Wianki Świąteczne, oraz Wianki Świąteczne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spryskać średni rondel z nonstick warzyw skracanie lub lekko nasmarować.
Roztopić masło na małym ogniu.
Dodać Pianki i stopić je na małym ogniu, stale mieszając, aż będą gładkie (około 6 minut).
Zdjąć patelnię z ognia i ubijać barwnikiem spożywczym i ekstraktem z wanilii, aż dobrze się wymieszają. Wymieszaj płatki kukurydziane, aby dobrze je pokryć. Utrzymuj mieszaninę ciepłą, umieszczając rondel w dużym garnku lub patelni wypełnionej 1 Calem bardzo gorącej wody z kranu. Wymień wodę, gdy ostygnie.
Pracując szybko, aby mieszanina nie utwardzała się, użyj 2 łyżek lub lekko nasmarowanych palców, aby zrzucić Małe (1 czubata łyżka stołowa) kopce mieszanki płatków kukurydzianych na papier woskowy. Lekko nasmarowanymi palcami szybko uformuj kopce płatków kukurydzianych w wieńce z otworami w środku. Natychmiast, gdy wieńce są jeszcze lepkie, udekoruj wieńce czerwonymi hotami.
Po wyschnięciu wieńce mogą być nawleczone sznurkiem nylonowym lub złotymi wstążkami jako ozdoby drzewne.
Przechowywać: w szczelnym pojemniku.Utrzymuje: do jedzenia, około 1 miesiąca; jako ozdoby, na czas nieokreślony.
Reprinted with permission from Rose ' s Christmas Cookies By Rose Levy Beranbaum, (C) 1990 William Morrow