Wianki Pistacjowe
Pistacjowe wieńce to Wegetariańskie przepis z 24 porcjami. Jedna porcja zawiera 123 kalorie, 2G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz jajko, mąkę, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 10%. Podobne przepisy to Wianki Cytrynowo-Pistacjowe, Wieńce Czekoladowo-Pistacjowe, oraz Wieńce Holly.
Instrukcje
W dużej misce do miksowania ubijamy masło, aż zmięknie.
Dodajemy cukier i ubijamy do puszystości.
Dodać jajko, ekstrakt z wanilii i migdałów i dobrze ubić.
Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól.
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny masła i ubić, aż dobrze wymieszane.
Podziel ciasto na pół i wymieszaj barwnik spożywczy na pół. Przykryć i schłodzić co najmniej 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Na lekko posypanej mąką powierzchni zwiń około 1/2 łyżki zwykłego ciasta na 6-calową linę. Powtórz z Zielonym ciastem.
Umieść liny obok siebie i skręć razem około 6 razy. Uformuj skręcone liny w okrąg i delikatnie ściśnij końce razem.
Umieścić na nieprzetworzonym arkuszu ciasteczek. Powtórz z pozostałym ciastem, pozostawiając 2 cale między ciastkami.
Niewielką ilość posiekanych pistacji umieścić na każdym wieńcu, gdzie końce są ściskane razem.
Piec około 10 minut. Schłodzić na blasze ciastka przez około 1 minutę.
Wyjąć i dokładnie schłodzić na stojaku.