Whiskey Glazed Flat Iron steki i grillowane ziemniaki
Whiskey Glazed Flat Iron Steaks i grillowane ziemniaki to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $9.79 za porcję. Jedna porcja zawiera 930 kalorii, 46g białka, oraz 63g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, whisky, szczypiorek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć whiskey można śledzić to danie główne z Guinness, Whiskey & Irish Cream Cupcakes jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 10 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Whiskey Flat Iron Steaks, Grillowane steki z płaskiego żelaza z sosem Chimichurri, oraz Steki żeliwne z grillowaną kukurydzą i masłem kminkowo-limonkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill na średnim ogniu.
Ubij razem whisky, brązowy cukier, 1 1/2 łyżeczki soli i 1 łyżeczka pieprzu, aż cukier i sól rozpuszczą. Wymieszać 2 łyżki oleju i czosnku.
Dodać steki, obrócić kilka razy, aby pokryć marynatą i odstawić w temperaturze pokojowej na 20 minut.
W międzyczasie ćwiartuj każdy ziemniak wzdłuż, tworząc kliny i włóż do średniego garnka. Przykryj zimną wodą, aby pokryć ją o 1 cal i dodaj sól, aż woda będzie smakować jak woda morska. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu do miękkości (ale nie rozpada się), o 15 protokół.
Dobrze spuścić. Wymieszać z 1 łyżką oliwy z oliwek.
Wyjąć steki z marynaty i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Zalać marynatę do małego garnka i doprowadzić do wrzenia. Gotuj przez 2 do 3 minut, aż lekko zmniejszy się, upewniając się, że cukier się nie pali, aby polewę i sos do steków.
Grilluj steki, aż temperatura wewnętrzna na termometrze odczytu natychmiastowego odczyta około 130 stopni F, 3 do 4 minut na stronę, szczotkując gotowaną marynatą kilka razy w ciągu ostatnich kilku minut czasu grillowania. (Jeśli gotujesz steki z filetu Mignon, musisz wydłużyć ten czas do 8 do 10 minut na stronę, aby uwzględnić grubsze cięcie).
Przenieś na duży talerz, aby odpocząć przez 5 do 10 minut. Podczas grillowania steki, dodać ziemniaki do grilla i grillować, aż dobrze oznaczone i chrupiące, obracając się do grillowania ze wszystkich stron, o 5 minut w sumie.
Kliny ziemniaczane przełożyć do miski.
Grillowane ziemniaki wrzucić z pozostałą 1 łyżką oleju, szczypiorkiem, octem oraz solą i pieprzem do smaku.
Wyjąć ząbki czosnku z pozostałej glazury i podawać skropione steki z ziemniakami na boku.