West African Peanut Stew

West African Peanut Stew
Zachodnioafrykański gulasz z orzeszków ziemnych wymaga ok. 1 godzina i 14 minut od początku do końca. Ten przepis służy 13 i kosztuje 76 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 163 kalorie. Sprawdza się jako bardzo przystępna zupa. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka imbiru w butelce, kremowe masło orzechowe, bulion z kurczaka mniej sodu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni afrykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj West African Peanut Stew, West African Peanut-Kurczak Gulasz, oraz Zachodnioafrykański Gulasz Warzywny I Orzechowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Nagrzać holenderski piekarnik na średnim ogniu; płaszcz sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Dodać cebulę i paprykę; płaszcz sprayem do gotowania. Smażyć 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Wymieszać ze słodkim ziemniakiem i 6 kolejnych składników. Przykryć i doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować, pokryte, 40 minut, mieszając od czasu do czasu. Zupa z kadzi do poszczególnych miseczek; posypać posiekanymi orzeszkami ziemnymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Czosnek BlanszowanyCzosnek Blanszowany
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla

Polecane wino: Pinotage, Chenin Blanc, Riesling

Afrykański może być połączony z Pinotage, Chenin Blanc i Riesling. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Jednym z Win, których można spróbować jest Pinotage Radley & Finch The Profs. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
Radley & Finch The Profs Pinotage
Radley & Finch The Profs Pinotage
Wino wyrażające pluszową riperową stronę Pinotage ' u i wciąż odzwierciedlające bardzo subtelną taninę Starego Świata.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 14 m.
Porcje13
Ocena Zdrowia33
Magazyn