Wesołe Żurawinowo-Orzechowe Bułeczki Drożdżowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu szkockich przepisów, więc wypróbuj Wesołe bułeczki z drożdżami żurawinowo-orzechowymi. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 172 kalorie. Ten wegetariański przepis służy 42 i kosztuje 23 grosze za porcję. Jeśli masz orzechy włoskie, maślankę, sodę oczyszczoną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Dobrze sprawdza się jako tani poranny posiłek. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Wesołych Świąt Bułeczki, Merry Cranberry Margaritas, oraz Wesoły Chleb Żurawinowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać razem pierwsze 3 składniki w szklanej miarce o pojemności 1 szklanki; odstawić na 5 minut.
Mąkę i kolejne 3 składniki połączyć w dużej misce do miksowania; pokroić w blenderze do kruchości. Stopniowo dodawać mieszaninę drożdży i maślankę, mieszając tylko do momentu zwilżenia suchych składników. Wymieszać z żurawiną i posiekanymi orzechami włoskimi. Przykryć i schłodzić co najmniej 1 godzinę lub do 48 godzin.
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię; zagnieść 3 lub 4 razy. Pat do grubości 1/2 cala.
Ciasto pokroić za pomocą 2-calowego okrągłego noża; umieścić na nieczystych blachach do pieczenia.
Piec w 450 przez 10 minut lub do złotego koloru.
Podawać na gorąco z Mock Devonshire Cream i, w razie potrzeby, galaretką.
Uwaga: Tylko do celów testowych użyliśmy Craisins Ocean Spray do słodzonej suszonej żurawiny.