Wentylator Marthy Washington
Fan Marthy Washington może być dokładnie tym przepisem lakto ovo wegetariańskim , którego szukasz. Ten przepis daje 30 porcji po 259 kalorii , 4 g białka i 11 g tłuszczu każda. Za 28 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się dobrze jako niedroga przystawka. Mieszanka kokosa, ciepłej wody, cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Jest dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje niezbyt spektakularną ocenę Spoonacular wynoszącą 28% . Użytkownikom, którym podobał się ten przepis, spodobały się również .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj 2 szklanki mąki, cukier, mleko w proszku, drożdże i sól.
Dodaj masło i wodę; ubijaj na niskich obrotach przez 2 minuty.
Dodaj jajka; ubijaj na wysokich obrotach przez 2 minuty. Wymieszaj z pozostałą mąką, aby powstało miękkie ciasto.
Przenieś na oprószoną mąką powierzchnię i zagniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 6–8 minut.
Umieść w natłuszczonej misce; przekręć raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Przełóż na lekko posypaną mąką powierzchnię i podziel na trzy części.
Rozwałkuj jedną część na prostokąt o wymiarach 20 na 6 cali, krótszym bokiem skierowanym do siebie.
Posmaruj dwie trzecie ciasta 1 łyżką roztopionego masła. W misce wymieszaj kokos, orzechy pekan i brązowy cukier; wymieszaj z 3 łyżkami masła.
Posyp jedną trzecią mieszanki na posmarowaną masłem część ciasta. Zaczynając od prostego krótkiego boku, złóż ciasto na połowę nadzienia; złóż ponownie. Złącz brzegi i koniec, aby uszczelnić.
Ułóż na natłuszczonej blasze do pieczenia z zagiętym brzegiem skierowanym od siebie. Nożyczkami potnij na osiem pasków w odległości 1 cala od zagiętego brzegu. Nieznacznie rozdziel paski; przekręć, aby pokazać nadzienie. Złóż końce w punkty. Powtórz z pozostałym ciastem i nadzieniem, aby zrobić dwa kolejne wachlarze. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi objętość, około 45 minut.
Piec w temperaturze 350° przez 20–25 minut.
Wyjmij z patelni i odstaw do ostygnięcia na kratkę.
Wymieszaj składniki lukru i polej nim wachlarze.