Wenezuelskie Arepy z wieprzowiną (Arepas Rumberas)
Wenezuelskie Arepy z wieprzowiną (Arepas Rumberas) mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 186 kalorii, 23G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.24 za porcję. Mieszanka koszernej soli i pieprzu, olej roślinny, wylęg chili i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 517 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Arepas z kukurydzą i wieprzowiną, Arepas z wieprzowiną i marynowaną cebulą, oraz Arepas de Yuca (Cassavan Arepas).
Instrukcje
1
Rozgrzać olej roślinny w dużym holenderskim piecu na dużym ogniu, aż do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2
Dodać łopatkę wieprzową i brązową ze wszystkich stron, w sumie około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa
3
Przenieś na duży talerz.
4
Zredukuj ciepło do średniej-wysokiej.
5
Dodać cebulę i czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Dodaj chili i kurczaka bulion i zeskrobać rumiane kawałki z drewnianą łyżką. Powrót wieprzowiny do garnka wraz z liśćmi laurowymi. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć do nagiego gotowania na wolnym ogniu. Przykryć i gotować, aż wieprzowina będzie całkowicie miękka, o 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)
Słonina Wieprzowa
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Słonina Wieprzowa
7
Wyjąć wieprzowinę z garnka łyżką szczelinową i przenieść do średniej miski. Odrzuć liście laurowe i zwiększ ciepło do wysokiej. Gotować, aż płyn zmniejszy się do 1/2 szklanki. Tymczasem wieprzowinę rozdrobnić dwoma widelcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina Wieprzowa
8
Dodać płyn do wieprzowiny i doprawić do smaku solą i pieprzem (może nie potrzebować soli).
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
9
Odstaw na bok, gdy będziesz robił Arepy w wenezuelskim stylu. Arepas Split, stuff with pork, top with crumbled cheese and cilantro, and serve with limonka wedges and Avocado plasters if desired.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Kruszy
Plastry Awokado
Klin Wapienny
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około