Wenecka Pizza Rolowana
Wenecka Pizza rolowana może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 18. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 153 kalorie. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka prosciutto, ciasto na pizzę, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 6 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 36 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Sardynki Weneckie, Paella W Stylu Weneckim, oraz Weneckie krewetki i przegrzebki.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść stojak piekarnika w dolnej 1/3 piekarnika i rozgrzej do 425 stopni F.
Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto na pizzę do koła o średnicy od 12 do 14 cali o grubości około 1/4 cala.
Posypać 1/2 mozzarelli na ciasto. Ułóż prosciutto na serze w jednej warstwie.
Posypać szpinakiem. Wierzch z pozostałym serem. Weź 1 KONIEC koła i rozwałkuj ciasto do cienkiego cylindra, delikatnie składając na końcach.
Ciasto posmarować oliwą z oliwek i doprawić solą.
Umieścić ciasto, szew stronie w dół, na pergaminie wyłożone blachy do pieczenia i piec przez 25 minut, aż top jest złoty kolor. Pozostaw pizzę do ostygnięcia przez 10 minut. Za pomocą ząbkowanego noża pokrój pizzę na kawałki 3/4 cala i podawaj.