Wegetariańskie Sushi Z Brązowym Ryżem

Wegetariańskie Sushi Z Brązowym Ryżem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj wegetariańskich sushi z brązowym ryżem. Ten przepis służy 1. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 811 kalorii, 21g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 4,27 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, przyprawiony ocet ryżowy, proszek wasabi i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Sushi Warzywne Z Brązowym Ryżem, Sałatka sushi z brązowym ryżem, oraz Quinoa Brown Rice Sushi.

Instrukcje

1
Ryż dobrze opłukać i doprowadzić do wrzenia z 1 szklanką wody i 1 łyżeczką sosu sojowego w 1-do 1 1/2-quart ciężki rondel, następnie zmniejszyć ogień do bardzo niskiego i gotować na wolnym ogniu, szczelnie przykryte, aż do wchłonięcia wody, o 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Wyjąć z ognia i odstawić ryż, przykryty, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
3
Podczas gdy ryż stoi, wymieszać ocet i pozostałą łyżeczkę sosu sojowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
4
Przełożyć ryż do szerokiej niemetalowej miski (najlepiej drewnianej, ceramicznej lub szklanej) i posypać mieszaniną octu, delikatnie rzucając dużą łyżką do połączenia. Ryż Cool, rzucając od czasu do czasu, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Wymieszaj wasabi i pozostałą łyżeczkę wody, aby utworzyć sztywną pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WasabiWasabi
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
6
Odstawić na co najmniej 15 minut (aby umożliwić rozwój smaków).
7
Umieść matę do sushi na powierzchni roboczej z listwami biegnącymi w poprzek. Ułóż 1 arkusz nori, błyszczącą stroną w dół, na macie, wyrównując długą krawędź arkusza z najbliższą krawędzią maty. Używając wilgotnych palców, delikatnie wciśnij połowę ryżu (około 3/4 szklanki) na nori w 1 warstwie, pozostawiając 1 3/4-calową krawędź na boku najdalej od Ciebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
NoriNori
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
8
Ułóż połowę ogórka w równym pasku poziomo w poprzek ryżu, zaczynając od 1 cala od najbliższej strony. (Być może trzeba wyciąć kawałki, aby pasowały z boku na bok.) Ułóż połowę marchewki tuż nad ogórkiem w ten sam sposób. Awokado obrać na pół i pokroić wzdłuż na cienkie plasterki, a następnie ułożyć połowę plasterków tuż nad marchewką w ten sam sposób. Powtórz z kiełkami rzodkiewki, pozwalając niektórym wierzchołkom kiełków rozciągnąć się poza krawędź.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki RzodkiewkiKiełki Rzodkiewki
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
9
Zaczynając od najbliższej krawędzi, podnieś matę kciukami, trzymając nadzienie w miejscu palcami i złóż matę nad nadzieniem, aby górne i dolne krawędzie ryżu spełniały się, a następnie ściśnij delikatnie, ale mocno wzdłuż długości rolki, szarpując krawędź maty najdalej od ciebie, aby dokręcić. (Granica Nori nadal będzie płaska na macie.) Otwórz matę i zwiń dziennik do przodu, aby uszczelnić obramowaniem nori. (Wilgoć z ryżu uszczelni bułkę.)
Składniki, których będziesz potrzebować
NoriNori
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
10
Przenieś rolkę, szew w dół, na deskę do krojenia. Wykonaj drugą kłódkę w ten sam sposób, a następnie pokrój każdą kłódkę w poprzek na 6 kawałków mokrym cienkim ostrzem noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
11
Podawać z pastą wasabi, sosem sojowym i imbirem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta WasabiPasta Wasabi
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
1
* Jeśli wolisz używać białego ryżu sushi, gotuj taką samą ilość ryżu z 1 szklanką wody 15 minut. Pomiń cały sos sojowy z ryżu i zastąp 1/4 łyżeczki soli rozpuszczonej w 2 łyżkach octu ryżowego. * Jeśli nie jesteś w stanie znaleźć przyprawionego octu ryżowego, rozpuść 2 łyżeczki cukru w 2 łyżkach octu ryżowego.* Dostępne w sklepach z naturalną żywnością i niektórych supermarketach.** Dostępne na rynkach azjatyckich i sushifoods.com.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia100
Magazyn