Wegetariańskie Sushi Z Brązowym Ryżem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj wegetariańskich sushi z brązowym ryżem. Ten przepis służy 1. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 811 kalorii, 21g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 4,27 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, przyprawiony ocet ryżowy, proszek wasabi i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Sushi Warzywne Z Brązowym Ryżem, Sałatka sushi z brązowym ryżem, oraz Quinoa Brown Rice Sushi.
Instrukcje
Ryż dobrze opłukać i doprowadzić do wrzenia z 1 szklanką wody i 1 łyżeczką sosu sojowego w 1-do 1 1/2-quart ciężki rondel, następnie zmniejszyć ogień do bardzo niskiego i gotować na wolnym ogniu, szczelnie przykryte, aż do wchłonięcia wody, o 40 minut.
Wyjąć z ognia i odstawić ryż, przykryty, 10 minut.
Podczas gdy ryż stoi, wymieszać ocet i pozostałą łyżeczkę sosu sojowego.
Przełożyć ryż do szerokiej niemetalowej miski (najlepiej drewnianej, ceramicznej lub szklanej) i posypać mieszaniną octu, delikatnie rzucając dużą łyżką do połączenia. Ryż Cool, rzucając od czasu do czasu, około 15 minut.
Wymieszaj wasabi i pozostałą łyżeczkę wody, aby utworzyć sztywną pastę.
Odstawić na co najmniej 15 minut (aby umożliwić rozwój smaków).
Umieść matę do sushi na powierzchni roboczej z listwami biegnącymi w poprzek. Ułóż 1 arkusz nori, błyszczącą stroną w dół, na macie, wyrównując długą krawędź arkusza z najbliższą krawędzią maty. Używając wilgotnych palców, delikatnie wciśnij połowę ryżu (około 3/4 szklanki) na nori w 1 warstwie, pozostawiając 1 3/4-calową krawędź na boku najdalej od Ciebie.
Ułóż połowę ogórka w równym pasku poziomo w poprzek ryżu, zaczynając od 1 cala od najbliższej strony. (Być może trzeba wyciąć kawałki, aby pasowały z boku na bok.) Ułóż połowę marchewki tuż nad ogórkiem w ten sam sposób. Awokado obrać na pół i pokroić wzdłuż na cienkie plasterki, a następnie ułożyć połowę plasterków tuż nad marchewką w ten sam sposób. Powtórz z kiełkami rzodkiewki, pozwalając niektórym wierzchołkom kiełków rozciągnąć się poza krawędź.
Zaczynając od najbliższej krawędzi, podnieś matę kciukami, trzymając nadzienie w miejscu palcami i złóż matę nad nadzieniem, aby górne i dolne krawędzie ryżu spełniały się, a następnie ściśnij delikatnie, ale mocno wzdłuż długości rolki, szarpując krawędź maty najdalej od ciebie, aby dokręcić. (Granica Nori nadal będzie płaska na macie.) Otwórz matę i zwiń dziennik do przodu, aby uszczelnić obramowaniem nori. (Wilgoć z ryżu uszczelni bułkę.)
Przenieś rolkę, szew w dół, na deskę do krojenia. Wykonaj drugą kłódkę w ten sam sposób, a następnie pokrój każdą kłódkę w poprzek na 6 kawałków mokrym cienkim ostrzem noża.
Podawać z pastą wasabi, sosem sojowym i imbirem.
* Jeśli wolisz używać białego ryżu sushi, gotuj taką samą ilość ryżu z 1 szklanką wody 15 minut. Pomiń cały sos sojowy z ryżu i zastąp 1/4 łyżeczki soli rozpuszczonej w 2 łyżkach octu ryżowego. * Jeśli nie jesteś w stanie znaleźć przyprawionego octu ryżowego, rozpuść 2 łyżeczki cukru w 2 łyżkach octu ryżowego.* Dostępne w sklepach z naturalną żywnością i niektórych supermarketach.** Dostępne na rynkach azjatyckich i sushifoods.com.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
![Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc]()
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.