Wegetariańskie Indyjskie Curry Tofu Pot Pie
Przepis Wegetariańskie indyjskie Curry Tofu Pot Pie może zaspokoić indyjskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 6. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 351 kalorii. 40 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz mleko kokosowe, skrobia z tapioki, bulion warzywny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, Wegetariańskie curry Kokosowe z tofu, oraz Wegetariańskie Panang Curry z tofu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. do warzyw: na patelni podgrzej około 1 łyżki oleju na dużym ogniu.
Dodaj Serrano paprykę chili i zaparz olej.
Dodać mielony czosnek, aż będzie lekko złocisty, następnie dodać cebulę i gotować, aż będą chrupiące.
Dodać pokrojoną marchewkę i zalać około 1/2 szklanki bulionu warzywnego. Obniżyć ogień do średnio niskiego i gotować przez około 8 protokół.
Dodajemy seler i często mieszamy przez około 2 minuty.
Dodać grzyby shitake i czerwoną paprykę. Zakończyć sosem czosnkowym chili.
Dobrze wymieszać. Wydłużyć gotowanie do kolejnej minuty. Doprawić solą i pieprzem.
Zdjąć z ognia.Do sosu curry: w misce rozpuścić tapiokę na około 1/2 szklanki warzyw broth.In rondel, roztopić ghee na średnim ogniu.
Dodaj proszek tumeric, proszek kolendry i pasta imbirowo-czosnkowa. Gotować przez minutę, aż imbir i czosnek będą lekko złote.
Dodaj resztę bulionu warzywnego. Doprowadzić bulion do wrzenia, a następnie wlać płyn ze skrobi z tapioki. Stale mieszaj, aż ciecz zgęstnieje.
Dodać cukier, proszek kokosowy, mleko kokosowe i pastę z kurkumy. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Często mieszaj, aby sos nie przywierał do dna patelni. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Pokroić kawałek tofu w 1-calowe nawet kostki.
Resztę oleju rzepakowego wlać na małą patelnię. Powinieneś być w stanie uzyskać około 1 cala głębokiej warstwy oleju.
Rozgrzać olej przez około 2 minuty. Kluczem do dobrego smażonego tofu jest uzyskanie małych pęcherzyków, gdy tofu ma kontakt z olejem. Nie przegrzewaj oleju inaczej tofu będzie zbyt złoty i żucia. Trzymaj się tych skaczących bąbelków.
Umieść tofu jeden kawałek na raz i nie przeludnić patelnię, upewnij się, że kawałki tofu nie dotykają się nawzajem. Obniżyć ciepło do średniego ciepła. Gotować przez 2 minuty, tofu zacznie pop i zwiększyć objętość. Odwróć każdy kawałek i gotować o minutę dłużej. Wybierz każdy kawałek Tofu z drewnianymi pałeczkami z jak najmniej oleju, jak to możliwe i natychmiast zanurzyć Tofu w sosie curry. Tofu będzie natychmiast opróżnić. Podnieś sos curry-zatopione Tofu z inną parą czystych drewnianych pałeczek. Powtarzaj, aż wszystkie kawałki tofu są gotowe.Do skorupy pie: lekko spryskać trochę oleju na 6 jednorazowych patelni Pie pot.
Ciasto rozwałkować na bardzo lekko mącznej powierzchni.
Pokroić na 6 dysków nieco większych niż obwód puszek do ciasta.
Ułożyć ciasto okrągłe na każdej patelni Pie garnek. Dock ciasto ciasto z widelcem.
Dodać 1 1/2 łyżki kolendry do sosu curry.Warzywa i smażone tofu z ciepłym sosem curry podzielić równo pomiędzy 6 puszek pot pie. Nie przepełniaj puszek zbyt dużą ilością sosu curry.
Rozwałkuj pozostałe 6 kawałków ciasta na 6 dysków. Dyski powinny być o 1/2 cala większe niż górna część puszek.
Posmaruj zewnętrzne krawędzie każdej miski białkiem jaja (białko jaja będzie działać jako klej i spaj ciasto razem), a następnie umieść dyski na wierzchu każdego ciasta. Złóż nadmiar ciasta pod siebie. Uszczelnij i zagniataj ciasto, aby złożyć na boku palcami. Naciśnij krawędzie ciasta garnka za pomocą widelca.
Posmaruj ciasto trochę roztopionym ghee za pomocą silikonowej szczotki. Zrób 3 szczeliny na górze każdego ciasta garnkowego za pomocą noża do parowania. Udekoruj każde ciasto z 3 listkami kolendry.
Ułożyć 6 ciast na blasze i wstawić do piekarnika.
Piec przez 10 minut w temperaturze 218°, następnie obniżyć ogień do400 przez kolejne 20-25 minut, aż ciasto będzie złote.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia na około 15 minut.Udekoruj ciasto z większą ilością liści kolendry na górze.Bon apptit!
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Wina Fram Chenin Blanc z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
![Fram Wina Chenin Blanc]()
Fram Wina Chenin Blanc
Szczególny obszar, z którego pochodzą te winogrona, jest w rzeczywistości bliższy Clanwilliam niż Citrusdal, ale część dotycząca góry jest bardzo prawdziwa. Położone w głębokiej czerwonej piaszczystej glebie, na farmie z widokiem na mekkę raków Lambertsbay z jednej strony i Olifantsriver i bulshoek dam z drugiej strony. Zwarta pikantna kwasowość jest cechą wyróżniającą Chenin blanc z tego obszaru, połącz to z dojrzałością, która dodaje ogromnej złożoności i wiesz, że jest tu wiele miłości.