Wegetariańskie Faszerowane Papryki
Wegetariańska nadziewana papryka zajmuje około 1 godziny i 20 minut od początku do końca. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 384 kalorie , 14 g białka i 9 g tłuszczu każda. Za 2,02 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako danie główne. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i kup brązowy ryż, wegetariański sos worcestershire, gotowane sherry i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 70% , to danie jest solidne. Podobne przepisy to Wegetariańska nadziewana papryka , Wegetariańska nadziewana papryka i Wegetariańska nadziewana papryka .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). W rondlu zagotuj 3 szklanki wody. Wymieszaj ryż. Zmniejszyć ogień, przykryć i dusić przez 40 minut.
W międzyczasie usuń rdzeń i nasiona zielonej papryki, pozostawiając nienaruszone dno.
Umieść paprykę w naczyniu przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej, na dnie którego znajduje się około 1/2 cala wody. Kuchenka mikrofalowa na maksymalnej mocy przez 6 minut.
Na małej patelni zagotuj sos sojowy, wino i sos Worcestershire.
Dodać tofu i dusić aż płyn się wchłonie.
Połącz ryż (po ostygnięciu), tofu, żurawinę, orzechy, ser, sól i pieprz; wymieszać i mocno włożyć do papryki. Włóż paprykę do naczynia, w którym ją najpierw podgrzałeś w kuchence mikrofalowej, i piecz w nagrzanym piekarniku przez 25 do 30 minut lub do momentu, aż wierzch lekko się zarumieni.
W międzyczasie w małym rondlu na małym ogniu wymieszaj sos pomidorowy i brązowy cukier; podgrzewać, aż całość będzie gorąca. Każdą porcję polewamy łyżką sosu.