Wegetariańskie Enchiladas
Wegetariańska Enchiladas wymaga około 1 godzina i 40 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 26g białka, 31g tłuszczu, oraz w sumie 587 kalorii. Przepis ten służy 6. Na 1,98 zł za porcję, ten przepis okładki 33% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 101 fanów. Mieszanka proszku ancho chile, koszernej soli, soku z limonki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Niskotłuszczowe Ciasto Z Okruchami (Koszerno-Mleczne) jako deser. Doskonale sprawdza się jako tanie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Wegetariańskie enchiladas dla jednego, Wegetariańskie Enchiladas, oraz Wegetariańskie Szpinak Enchiladas podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: naczynie do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając często, aż miękkie i półprzezroczyste, około 5 minut.
Dodać czosnek, proszek chile, kminek i cayenne, i nadal gotować, mieszając, aż przyprawy są opiekane, około 1 minuty.
Dodaj 2 szklanki wody, przecier pomidorowy i 1/2 łyżeczki soli, a następnie gotuj na wolnym ogniu. Kontynuuj gotowanie, aż sos zmniejszy się i lekko zgęstnieje (powinien być luźniejszy i cieńszy niż sos marinara), 15 do 20 minut. Odstawić do ostygnięcia.
Do nadzienia: wycisnąć cały nadmiar wilgoci ze szpinaku. Włóż do dużej miski z fasolą pinto i ściśnij dłońmi, aby połączyć i rozbić trochę fasolę.
Dodać połowę zarówno Cheddar i Pepper Jack, połowa zarówno śmietany i szalotki i 1 1/4 łyżeczki soli, i wymieszać, aby połączyć.
Rozprowadzić około 1/2 szklanki sosu pomidorowego na dnie naczynia do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali.
Ułóż tortille na powierzchni roboczej i rozprowadź po jednej stronie każdej z około 1 łyżeczką sosu pomidorowego. Umieść około 1/4 szklanki nadzienia na środku każdej tortilli.
Zwinąć każdy, a następnie gontować je w 2 równych rzędach w naczyniu do pieczenia.
Na wierzch tortilli polać pozostałym sosem i posypać pozostałymi serami. Przykryj naczynie do pieczenia luźno folią i piecz, aż sery się stopią, a nadzienie będzie gorące, około 30 minut. Odkryj i kontynuuj pieczenie, aby całkowicie się rozgrzać, około 10 minut więcej.
Pozostałą śmietanę, sok z limonki i szczyptę soli ubić w małej misce.
Skropić mieszaninę na upieczonych enchiladas i posypać pozostałymi szalotkami.