Wegetariańskie Bułeczki Nori
Wegetariańskie bułeczki Nori to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przepis z 5 porcjami. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 356 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jeśli masz awokado, sos sojowy, tofu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Spróbuj Nori Rolls, Nori, jajko i Roladki ziemniaczane, oraz Shiitake Nori Rolls dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu przykryć ryż wodą i odstawić na 30 minut.
W płytkim naczyniu połączyć sos sojowy, miód i czosnek. W tej mieszance marynować tofu przez co najmniej 30 minut.
Doprowadzić wodę i ryż do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut, lub aż gęsty i lepki. W dużej szklanej misce połącz ugotowany ryż z octem ryżowym.
Umieść arkusz nori na bambusowej macie. Pracując mokrymi rękami, równomiernie rozprowadzić 1/4 ryżu na nori; pozostawić około 1/2 cala na górnej krawędzi nori.
Umieść 2 paski marynowanego tofu na końcu około 1 cala od dołu.
Do tofu ułożyć 2 paski ogórka, następnie awokado i marchewkę.
Zwiń nori mocno od spodu, używając maty, aby ułatwić zrolowanie. Uszczelnij, zwilżając wodą 1/2 cala u góry. Powtórzyć z pozostałymi składnikami. Pokroić ząbkowanym nożem w plastry o grubości 1 cala.