Wegetariańska Tamales Z Liści Bananowca

Wegetariańska Tamales Z Liści Bananowca
Zapomnij o wychodzeniu do jedzenia lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz meksykańskiego jedzenia. Spróbuj zrobić Wegetariańskie Tamales z liści bananowca w domu. Ten przepis służy 7. Na $2.96 za porcję, ten przepis okładki 84% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 183g białka, 169g tłuszczu, oraz w sumie 5075 kalorii. Mieszanka soli, pieprzu, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 206 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej około 45 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Spróbuj Tamales Wegetariańskie, Tamales Wegetariańskie-Mommie Cooks, oraz Wegetariańskie tamales de Rajas con Queso dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj masę
2
Jeśli zakupiłeś przygotowaną masę, możesz pominąć ten krok. Jeśli masz masę harina (masa mąka), dodać ciepłą wodę do masy harina, ilość zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mieszać do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mieszanka Masy Kukurydzianej)(mieszanka Masy Kukurydzianej)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
3
Odstawić na kilka minut. Potrzebujesz ciasta z rąk tak, że wszystkie masy mąki jest włączone. Zagnieść w kilku łyżkach oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mieszanka Masy Kukurydzianej)(mieszanka Masy Kukurydzianej)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
4
Przygotować sos
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
5
Zobacz instrukcje w tym czerwonym sosie chili przepis na przygotowanie sosu chili z chili ancho. Zanim zaczniesz obsługiwać chili, załóż rękawice ochronne lub natrzyj trochę oliwy z oliwek na dłonie. Po zakończeniu obsługi chiles umyć ręce ciepłą wodą z mydłem. Uważaj, aby nie dotykać oczu, jeśli miałeś do czynienia z chiles!
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
6
1 Otwórz chiles, usunąć nasiona i łodygi: użyj ostrego noża i zrobić wyciąć bok każdego chile. Pry otworzyć chiles i usunąć strąki nasion i łodygi. Ściągnij wszelkie widoczne żyły, które spływają po wnętrznościach chiles. Zarezerwuj kilka nasion, jeśli chcesz dodać je później, aby uzyskać więcej ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 3 świeżych Gruszek, Dojrzałych, Ale Wciąż JędrnychDo 3 świeżych Gruszek, Dojrzałych, Ale Wciąż Jędrnych
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
1
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Spłaszczyć chiles i umieścić je na otwartej stronie w dół na patelni. Naciśnij na nich metalową szpatułką. Po kilku sekundach Odwróć chiles i gotować je kilka sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
2
Podgrzać je tylko tyle, aby je zmiękczyć i uwolnić ich smak, nie podgrzewać ich do tego stopnia, że będą brązowe lub tosty.
Składniki, których będziesz potrzebować
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1
Umieść chiles w małym rondlu i przykryj je wodą. Doprowadzić wodę do wrzenia i wyjąć garnek z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Niech chiles odpocząć w gorącej wodzie przez 10 minut, aż zmiękną. Ewentualnie umieść chiles w misce i zalej je wrzącą wodą, pozostaw na 15 minut, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Umieść chiles i 1 1/2 szklanki chile moczenia wody do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodać czosnek, sól, pieprz i zmielone goździki. Purée, aż całkowicie gładkie, kilka minut. Smak i dostosować przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goździki MieloneGoździki Mielone
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
W razie potrzeby dodaj więcej soli i/lub nasion chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
4
5 przecedzić na patelnię, następnie dusić: 
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Umieść sito na patelni i wlać sos na sito, naciskając go do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
6
Podgrzać patelnię i doprowadzić sos na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Dodać łyżkę oliwy z oliwek. Gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, odtłuszczając pianę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
8
Zdjąć z ognia.
9
Przygotuj liście bananowe
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
10
Jeśli używasz mrożonych liści bananowca (dostępnych na wielu rynkach azjatyckich i meksykańskich), spłucz je pod ciepłą wodą, aby rozmrozić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
11
Odetnij grube krawędzie liści.
12
Jeśli używasz świeżych liści bananowca, również odciąć grube krawędzie (i centralnej łodygi, jeśli używasz świeżo wycięte liście). Zauważ, że możesz odciąć ścięgniste paski z krawędzi łodygi liści bananowca, aby użyć jako krawaty dla tamales. Opłucz liście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
TamalesTamales
13
Liście bananowca mogą być kruche i łza, gdy próbujesz je złożyć. Jednym ze sposobów, o którym słyszałem, aby je zmiękczyć, jest moczenie ich w ciepłej, osolonej wodzie przez około godzinę. Innym sposobem na zmiękczenie ich, który uważam za skuteczny, jest trzymanie ich na ciepło, albo nad palnikiem gazowym lub gorącą patelnią przez kilka sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
14
Podgrzej je tylko na tyle, aby zmieniały kolor (jaśniejszy zielony) i zmiękczały. Jeśli podgrzejesz je zbyt długo, będą tosty i stają się kruche ponownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
15
Pokrój liście bananowca w prostokąty o wymiarach około 8"x 10". Wysuszyć ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
16
Przygotowanie nadzienia
17
1 Sauté warzywa: spód bardzo dużej patelni sauté zalać 1-2 łyżki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
18
Ciepło do wysokiej temperatury.
19
Dodać cebulę, czosnek i marchew. Sauté przez kilka minut, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
20
Następnie dodaj pomidory i Kabaczek. Sauté jeszcze przez kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
21
Dodać 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
22
Dodać szpinak i gotować, mieszając, aż tylko zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
23
Zdjąć z ognia.
24
Dodaj sos chile: wymieszać w 1/2 szklanki sosu chile do warzyw. Spróbuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
25
W razie potrzeby dodaj więcej soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
26
Zbierz Tamales
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
27
Liście bananowca mają dwie strony. Jedna strona, górna część liścia, jest głęboko zielona i ma nieco grube grzbiety. Druga strona, spód liścia, jest jaśniej zielona i gładsza. Według Diany Kennedy (i faceta, z którym rozmawiałem na lokalnym rynku meksykańskim) będziesz chciał umieścić masę na jaśniejszej zielonej, gładszej stronie liścia. (Zrobiłem to w obie strony i nie zauważyłem, że robi to tak dużą różnicę w smaku.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
1
Ułóż prostokąt kawałek liścia bananowca, Światła stronie do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
2
Umieść 1/4 do 1/3 filiżanki masy na środku liścia bananowca. Naciśnij na nim dłonią, aby go nieco rozłożyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
3
Dodaj sos chili, ser, nadzienie warzywne: 
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
4
Na masę ułożyć niewielką ilość (około 1/2 do 1 łyżeczki) czerwonego sosu chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych
5
Na wierzch ułożyć pas sera Monterey Jack. Miarka część mieszaniny warzyw (1/4 do 1/3 szklanki) na wierzchu sera i masy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey JackSer Monterey Jack
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
6
3 krotnie liść bananowy do postaci tamale: połączyć dwie długie strony liścia bananowca i złożyć, chowając jedną krawędź nad drugą, jeśli możesz (jeśli nie, nie poć się). Wchodzisz na dwie pozostałe strony pod tamale.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
TamalesTamales
7
4 bezpieczne: zabezpieczyć kawałkiem sznurka kuchennego lub niektórymi długimi kawałkami, które można wyciąć z krawędzi łodygi liści bananowca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
8
Możesz również tworzyć krawaty, zdejmując długie cienkie paski z większej części liścia bananowca i wiążąc je razem, tworząc wystarczająco długi pasek, z którym można związać tamale. Lub możesz pominąć krok wiązania wszystko razem i po prostu złożyć je dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
TamalesTamales
9
Jeśli po pierwszej próbie owinięcia tamale liść bananowca jest zbyt kruchy i łzy, być może trzeba zmiękczyć liście bananowe, ogrzewając je najpierw, jak wspomniano wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
TamalesTamales
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
10
Steam The Tamales
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
11
1 zmontować parowiec w garnku z wodą, linia z liści bananowca: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
12
Umieść stojak na parowiec na dnie bardzo dużej doniczki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
13
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby prawie dojść do poziomu stojaka parowego, około 3/4 lub 1 cala. Ułożyć górną część stojaka parowego liśćmi bananowca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
14
Warstwa z tamales i liści bananowca: ostrożnie umieść tamales warstwami na dnie patelni. Po dodaniu wszystkich tamales, dodać kolejną warstwę liści bananowca. Przykryj garnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
TamalesTamales
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
15
3 pary przez jedną godzinę: doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień na wolnym ogniu. Gotować na parze przez około godzinę.
16
Składa się z około tuzina tamales.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales

Składniki

4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.opakowanie liści bananowca, mrożone lub świeże (dostępne na większości rynków azjatyckich lub meksykańskich)opakowanie liści bananowca, mrożone lub świeże (dostępne na większości rynków azjatyckich lub meksykańskich)9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.już przygotowana masa tamale, lub 3 szklanki masy harina (masa mąka nie zwykły posiłek kukurydziany) należy pamiętać, że przygotowana masa często ma w sobie smalec, więc jeśli idziesz wegetarianinem na ten przepis rozważ zrobienie własnej masy od podstaw, lub kupując Wegetariańskie przygotowanejuż przygotowana masa tamale, lub 3 szklanki masy harina (masa mąka nie zwykły posiłek kukurydziany) należy pamiętać, że przygotowana masa często ma w sobie smalec, więc jeśli idziesz wegetarianinem na ten przepis rozważ zrobienie własnej masy od podstaw, lub kupując Wegetariańskie przygotowane3suszone chili anchosuszone chili ancho12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonych1 łyżeczka ostrej papryki, jeśli to możliwe wędzonej1 łyżeczka ostrej papryki, jeśli to możliwe wędzonej2goździki całegoździki całe2pieprz całypieprz cały1dla każdego.SólSól1dla każdego.Oliwa z oliwek Extra virginOliwa z oliwek Extra virgin2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana marchewka (ok. 1 1/2 marchewki)posiekana marchewka (ok. 1 1/2 marchewki)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana czerwona cebula (ok. 1/2 cebuli)posiekana czerwona cebula (ok. 1/2 cebuli)3Duże goździkiczosnek obrany i posiekanyczosnek obrany i posiekany2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepomidory śliwkowe, rdzeniowane i posiekane (opomidory śliwkowe, rdzeniowane i posiekane (o1mała Gromadaszpinak (około 15-20 liści), opłukany, łodygi usunięte i wyrzucone, posiekaneszpinak (około 15-20 liści), opłukany, łodygi usunięte i wyrzucone, posiekane3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Ser Monterey Jack, pokrojony na kawałki 3Ser Monterey Jack, pokrojony na kawałki 3" x 3/4" x 1/2"3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecalabacitas (meksykańska letnia Kabaczek, może zastąpić cukinię), z grubsza posiekanacalabacitas (meksykańska letnia Kabaczek, może zastąpić cukinię), z grubsza posiekana1łyżka czerwony ocet winnyGarnek ze stojakiem na parownikGarnek ze stojakiem na parownik

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Tamales. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Sandhi Sanford i Benedict Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 65 dolarów.
Sandhi Sanford i Benedict Pinot Noir
Sandhi Sanford i Benedict Pinot Noir
Wyjątkowy 2012 ma warstwy dzikiej wiśni, lukrecji, czarnego pieprzu i cynamonu. Blady rubinowy czerwony kolor i jedwabiste taniny pokazują nam, jak majestatyczna jest ta strona.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje7
Ocena Zdrowia100
Magazyn