Wegetariańska lasagne bez gotowania
Veggie No Boiling Lasagnan to śródziemnomorskie danie główne. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 1,09 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 486 kalorii, 20 g białka i 17 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 40 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką parmezan, cukinię, makaron lasagne i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 40% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Podobne przepisy to Veggie Lasagna, Veggie Lasagna i Veggie Lasagna.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Rozgrzej oliwę z oliwek na 12-calowej patelni z powłoką nieprzywierającą na średnim ogniu i smaż cebulę, czerwoną paprykę i cukinię, mieszając od czasu do czasu, 5 minut lub do miękkości.
W międzyczasie w średniej misce połącz ser ricotta, 1 szklankę sera mozzarella, 1/4 szklanki parmezanu i jajka.
Rozprowadź 1 szklankę sosu do makaronu w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali.
Ułóż 4 warstwy surowego makaronu, następnie 1 szklankę sosu, 1/2 mieszanki ricotty i 1/2 warzyw; powtarzać. Na wierzch połóż pozostały surowy makaron i 2 szklanki sosu. Zarezerwuj pozostały sos.
Przykryj szczelnie folią aluminiową i piecz 1 godzinę.
Zdjąć folię i posypać pozostałą mozzarellą i parmezanem.
Piec bez przykrycia 10 minut.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.
Podawać z zarezerwowanym sosem do makaronu, podgrzane.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Chianti, Verdicchio i Trebbiano to moje ulubione dania kuchni włoskiej. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Możesz spróbować Brancaia Chianti Classico Riserva. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 38 dolarów za butelkę.
![Brancaia Chianti Classico Riserva]()
Brancaia Chianti Classico Riserva
Chianti Classico Riserva charakteryzuje się aromatami tropikalnych i czarnych owoców, z nutami orzechów i migdałów na podniebieniu. Wino to, produkowane z najlepszych winogron Sangiovese z dwóch naszych winnic, Brancaia Estate i Poppi Vineyard, ma gęstą, rubinowoczerwoną barwę i długi, aromatyczny finisz. Mieszanka: 80% Sangiovese, 20% Merlot