Wegetariańska Lasagne
Wegetariańska Lasagna może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 369 kalorii, 25g białka, oraz 13g tłuszczu. 192 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać cukinię, gotowane makaron lasagne, parmezan, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 25 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj wegetariańska lasagne, najlepsze " (wegetariańska) lasagne, oraz Wegetariańska Lasagne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spray 12x10-calowy arkusz folii z nonstick gotowania sprayu. W średniej misce, połączyć sos do makaronu i cukinii; dobrze wymieszać. W innej średniej misce, połączyć twaróg, szpinak, parmezan i oregano; dobrze wymieszać.
Rozprowadź 1/4 szklanki mieszanki sosu w nieczystym 8-calowym kwadratowym (2-quart) szklanym naczyniu do pieczenia. Top z 2 makaronem lasagne.
Rozprowadzić około 1/2 szklanki mieszanki sosu na makaron. Drop 1/2 szklanki mieszanki szpinaku przez małe łyżki na mieszaninę sosu; rozprowadzić ostrożnie.
Posypać 1/4 pieczarek i 1/2 szklanki sera mozzarella.
Powtórz warstwy jeszcze 3 razy, zaczynając od makaronu. Przykryć folią, rozpyloną stroną w dół; przechowywać w lodówce co najmniej 8 godzin lub przez noc.
Piekarnik rozgrzać do 204°.
Piec pod przykryciem przez 45 minut.
Odkryć naczynie do pieczenia; piec dodatkowe 10 minut lub aż lasagne jest bąbelkami wokół krawędzi.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.