Wegetariańskie Enchiladas Z Czarnej Fasoli

Wegetariańskie Enchiladas Z Czarnej Fasoli
Wegetariańska czarna fasola Enchiladas to Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 532 kalorie, 19g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Mieszanka bulionu warzywnego, sosu pomidorowego, soli i mielonego pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. 59 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest solidne. Podobne przepisy to Wegetariańskie Enchiladas Z Czarnej Fasoli, Wegetariańskie Enchiladas Z Fasoli, oraz Enchiladas Black Bean.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Spryskaj naczynie do pieczenia 9x13 cali sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę i paprykę w gorącym oleju do miękkości, o 5 protokół. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i dodać refried czarnej fasoli, kukurydza, i serek; dobrze wymieszać. Doprawić kminkiem, solą i pieprzem. Dusić, aż mieszanina fasoli jest gorąca, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (4 Uncje) Chłodzonych Rogalików1 Opakowanie (4 Uncje) Chłodzonych Rogalików
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
2 Szklanki Kurczaka (ok. 6 Mrożonych Polędwiczek)2 Szklanki Kurczaka (ok. 6 Mrożonych Polędwiczek)
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Zdjąć z ognia.
4
Umieść kolendrę, zielone chiles i płyn, salsę, sos pomidorowy,bulion warzywny, sok z limonki, czosnek i oregano w robocie kuchennym; zmiksuj na gładką masę, około 10 strąków.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
5
Rozłóż około 1/3 mieszanki salsy kolendrowej w przygotowanym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
6
Rozłóż mieszaninę fasoli równomiernie na środku każdej tortilli i posyp 1 szklanką sera Cheddar.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
7
Tortille zwijamy wokół nadzienia z serem i fasolą i układamy enchiladas w przygotowanym naczyniu do pieczenia, zszywamy boki w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
8
Wlać pozostałą mieszankę cilantro salsa na enchiladas i posypać pozostałą 1 szklankę sera Cheddar.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar
1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
9
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ser się rozpuści i sos będzie bąbelkowy, 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
Dekoruj awokado, pomidorami i kwaśną śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Burn Cottage Cashburn Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Jasne aromatyczne kwiaty, cassis i czerwone owoce dopełniające pikantne i pikantne nuty. Podniebienie jest elastyczne i harmonijne, z ciekawymi warstwami i elementami umami, delikatną fakturą i pięknym zrównoważonym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia26
Magazyn