Wegetariańskie Chili Lucie

Wegetariańskie Chili Lucie
Wegetariańskie Chili Lucie może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 257 kalorii. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Super Bowl. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 20 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś płatki paprykowe, sok pomidorowy, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj 5th Annual Chili Contest: wpis # 3-Wegetariańska Quinoa Chili + cotygodniowe Menu, Wegetariańskie Chili, oraz Wegetariańskie Chili dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę w dużym garnku na dużym ogniu. Wymieszać cebulę, seler, zielona papryka, marchew, czosnek, grzyby, płatki czerwonej papryki, kminek, chili w proszku, bazylia, sól, i pieprz. Gotować i mieszać, aż warzywa zaczną mięknąć, o 2 protokół. Wymieszaj sok pomidorowy, pszenica bulgur, posiekane pomidory, fasola, ostry sos pieprzowy, sok z cytryny, pasta pomidorowa, sos Worcestershire, czerwone Wino i zielona papryka chile. Doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 20 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
BulgurBulgur
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia GoyaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Goya
3 Szklanki Kukurydzy W Puszce, Odsączonej3 Szklanki Kukurydzy W Puszce, Odsączonej
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony

Składniki

1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepszenica bulgurpszenica bulgur2Spód: okruszki z herbatników grahampuszka posiekana zielona papryka chile, lub do smakupuszka posiekana zielona papryka chile, lub do smaku567papryka habanerofasola szparagowa bez wodyfasola szparagowa bez wody2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana marchewkaposiekana marchewka1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekany selerposiekany seler2Spód: okruszki z herbatników graham1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1warzywo (np. szpinak)Gorąca woda (100°F)Gorąca woda (100°F)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino1porcja startego parmezanusos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana zielona paprykaposiekana zielona papryka1porcja startego parmezanukminek mielonykminek mielony1warzywo (np. szpinak)2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2Spód: okruszki z herbatników grahamkrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczonekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczone4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane grzybyposiekane grzyby791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebulaposiekana cebula1warzywo (np. szpinak)SOS paprykowy (np. Tabasco®)SOS paprykowy (np. Tabasco®)0warzywo (np. szpinak)pokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki2warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 szklanki kukurydzy w puszce, odsączonej3 szklanki kukurydzy w puszce, odsączonej3Spód: okruszki z herbatników grahamDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane pomidoryposiekane pomidory1porcja startego parmezanuSos WorcestershireSos Worcestershire

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Sangre de Toro Cava z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Sangre de Toro Cava
Sangre de Toro Cava
Bladożółty z drobnym i trwałym perlażem. Intensywne. Aromaty kwiatowe i świeże owoce w doskonałej harmonii z nutami cytrusowymi i anyżowymi. Kremowe bąbelki, soczyste i świeże.Doskonały jako aperitif lub w połączeniu z rybami i owocami morza.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia42
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn