Wegetariański gulasz z zielonego Chile

Wegetariański gulasz z zielonego Chile
Wegetariański gulasz z zielonego chili to przepis bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo-wegetariański i wegański, składający się z 8 porcji. Ta przystawka zawiera 180 kalorii, 6 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Za 1,16 USD za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis polubiło 43 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z Allrecipes wymaga soli, czosnku, szpinaku i selera. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 35 minut. Dzięki temu przepisowi jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 95%, to danie jest wspaniałe. Gulasz z zielonego chili, gulasz z zielonego chili i gulasz z zielonego chili są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Dodać czosnek, cebulę, marchew, seler, ziemniaki, chili w proszku, paprykę, sól i pieprz. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki staną się złotobrązowe, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Do garnka wrzuć żółtą dynię, liście szpinaku, kukurydzę, fasolę pinto i dynię spaghetti. Kontynuuj mieszanie, aż liście szpinaku zwiędną, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spaghetti SquashSpaghetti Squash
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Squash żółtySquash żółty
Fasola PintoFasola Pinto
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Do mieszanki wlać bulion warzywny, wodę i zielone chilli. Jeśli to konieczne, dodaj więcej wody, aby warzywa były przykryte. Zagotuj gulasz, następnie zmniejsz ogień do średniego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych

Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache

Chili świetnie komponuje się z Cavą, Shirazem i Grenache. Te soczyste czerwone wina nie zawierają zbyt dużej ilości tanin (ważnych w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej ujarzmić ciepło. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Juve Y Camps Brut Nature Reserva de la Familia Cava. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Juve Y Camps Brut Nature Reserva de la Familia Cava
Juve Y Camps Brut Nature Reserva de la Familia Cava
Ta Cava o bladozłotym kolorze ma aromaty dojrzałej białej brzoskwini, tostowego chleba i zielonej herbaty z nutami cytrusów cytrynowych i moreli. Równie bogate i szerokie na podniebieniu, te smaki nadal rozwijają się na podniebieniu. Świeży profil sprawia, że idealnie pasuje do pasztetów, owoców morza, tapas, paelli, grillowanego drobiu lub wędlin.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia46
Magazyn