Wegetariańska zapiekanka jęczmienna z suszonymi pomidorami i pesto bazyliowym

Wegetariańska zapiekanka jęczmienna z suszonymi pomidorami i pesto bazyliowym
Wegetariańska zapiekanka jęczmienna z suszonymi pomidorami i pesto bazyliowym może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej kolekcji dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera około 16 g białka , 28 g tłuszczu i łącznie 535 kalorii . Za 4,08 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry zimą . 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Ten przepis z Foodnetwork wymaga bazylii, liści bazylii, sera ricotta i bazylii. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 35 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 60% . Ta ocena jest solidna. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak Farfalle z pesto z suszonych pomidorów, kiełbasą i koprem włoskim , Sałatka z quinoan i ciecierzycą z suszonymi pomidorami i suszonymi wiśniami oraz Zapiekanka z suszonych pomidorów i tuńczyka, karczochów .

Instrukcje

1
Doprowadź bulion warzywny do wrzenia. W osobnym dużym rondlu na sąsiednim palniku rozgrzej olej i podsmaż cebulę, aż stanie się przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
1 Szklanka Suszonych Na Słońcu Pomidorów (ze Słoika Lub, Jeśli Są Suszone, Namoczonych W Ciepłej Wodzie)1 Szklanka Suszonych Na Słońcu Pomidorów (ze Słoika Lub, Jeśli Są Suszone, Namoczonych W Ciepłej Wodzie)
Suszone Pomidory (ze Słoika Lub Jeśli Są Suszone, Namoczone W Ciepłej Wodzie)Suszone Pomidory (ze Słoika Lub Jeśli Są Suszone, Namoczone W Ciepłej Wodzie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(ze Słoika, Lub Jeśli Jest Odwodniony Namoczyć W Ciepłej Wodzie)(ze Słoika, Lub Jeśli Jest Odwodniony Namoczyć W Ciepłej Wodzie)
2
Dodaj jęczmień (lub ryż) i lekko podsmaż, aż jęczmień się zrumieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I PosiekaneZielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I Posiekane
4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą
Groszek Goya®Groszek Goya®
3
Dodaj wino i mieszaj przez około 2 minuty, aż zostanie wchłonięte. Zacznij powoli dodawać bulion, po 1 chochli na raz, do garnka z jęczmieniem, mieszając w trakcie. Tarcie mieszania wydobędzie skrobię z jęczmienia. Gdy mieszanka wchłonie bulion, wlej więcej do garnka. Gdy cały bulion zostanie wlany do garnka z jęczmieniem, powoli gotuj na wolnym ogniu, aż jęczmień będzie miękki i kremowy. Dodaj ricottę, aby nadać kremowości, a następnie pokrusz ser kozi (aby nadać spoistości), wymieszaj, przykryj i odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Zielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I PosiekaneZielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I Posiekane
SkrobiaSkrobia
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
1
Umieść bazylię w malakserze, dodaj orzeszki piniowe i czosnek, miksuj, aż zostaną posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Przełóż do miski, dodaj parmezan i oliwę, aż powstanie gęsta, gładka pasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Dodaj czarny pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
4
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Rozłóż połowę mieszanki jęczmiennej (lub ryżowej) na dnie naczynia do lasagne lub dużego naczynia żaroodpornego. Na wierzch połóż połowę suszonych pomidorów, a następnie połowę pesto bazyliowego. Powtórz dla drugiej warstwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Pomidory Ze SłoikaSuszone Pomidory Ze Słoika
Pesto BazyliowePesto Bazyliowe
Zielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I PosiekaneZielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I Posiekane
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Groszek Goya®Groszek Goya®
6
Piecz przykryte folią przez 25 minut, następnie zdejmij folię i piecz jeszcze przez 5 minut, aby wierzchnia warstwa pesto się zrumieniła.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
7
Wyjmij z piekarnika i odstaw na 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Podawać udekorowane świeżymi gałązkami bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane I Starte2 średnie żółte Cebule, Obrane I Starte
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Magazyn