Wegańskie Tofu i warzywo Pot Pie
Wegańskie Tofu i warzywo Pot Pie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 624 kalorie. Ten przepis służy 2. Na 2,37 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 372 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać dodatkowe tofu, bulion warzywny, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, Kieszenie Z Kurczaka Pot Pie, oraz Vegan Tofu Vegetable Loaf dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 F.
Pokrój Tofu w 1/3-calową kostkę i naciśnij między czystymi ręcznikami kuchennymi lub papierowymi ręcznikami, aby pozbyć się nadmiaru wody.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu i gotować tofu aż złoty na wszystkich, lub większość, boki.
Wyjąć tofu z patelni i odstawić.
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek na tej samej patelni.
Dodaj cebulę, seler, marchew, i czosnek i smażyć, aż cebula jest przezroczysta.
Dodaj ziemniaki na patelni i gotować, często mieszając, do miękkości, ale nie papkowate.
Dodaj mąkę, drożdże odżywcze, i sos sojowy na patelni i wymieszać z warzywami.
Dodać bulion warzywny i mieszać aż do połączenia, skrobanie wszystkie rumiane kawałki z dna patelni.
Dodaj tofu, groszek, szałwię i tymianek i mieszaj do połączenia.
Zdjąć z ognia i doprawić do smaku solą i pieprzem.Na skorupę (część 2) Wyjmij zapasy z zamrażarki.
Pokrój równowagę Ziemi na mniejsze kostki lub plastry i dodaj do mąki. Za pomocą blendera do ciast lub widelca pokroić mieszaninę, aż będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek. Następnie, używając rąk, szybko pocieraj mieszaninę tak, aby równowaga Ziemi została wchłonięta do mąki.Stopniowo skropić lodowatą wodę do miski, mieszając blenderem lub widelcem do ciasta, aż ciasto po prostu się połączy.Szybko uformuj ciasto w kulkę i spłaszcz w dysk.
Umieścić na powierzchni mąki roll out do 1/8 cala grubości.
Umieść ramekiny do góry nogami na cieście i użyj noża do parowania, aby wyciąć okręgi o 1/2 cala większe ze wszystkich stron.Montaż i
Podzielić mieszaninę tofu i warzyw między ramekins.
Umieść okrągłe ciasto na każdym ramekin i podłożyć boki pod, aby utworzyć grubszą skórkę wokół krawędzi. Naciśnij, aby uszczelnić krawędzie naczyń i zacisnąć widelcem.
Wytnij szczelinę w środku.
Piec w piekarniku, aż złoty i bąbelkowy, o 30 protokół.
Odstawić na około 5 minut przed podaniem.